BSPSH

BSPSH DHE BSPK SË BASHKU ME NJË MARRËVESHJE BASHKËPUNIMI

BSPSH DHE BSPK SË BASHKU ME NJË MARRËVESHJE BASHKËPUNIMI

Më datë 13.01.2014 në selinë e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë u nënshkrua marrëveshja e bashkëpunimit të BSPSH…

More...

BSPSH i akordon  Kryeministrit Berisha Medaljen e Lartë “Nderi i Sindikalizmit Shqiptar”

More...
100 vjet Shtet Shqiptar

100 vjet Shtet Shqiptar

Shqipëri - Festohet 100 vjetori i pavarësisë

More...
Dekorimi i 4 sindikalistëve të BSPSH ...

Dekorimi i 4 sindikalistëve të BSPSH ...

Më datë 15 Maj 2012 , Presidenti i Republikës , z. Bamir Topi dekoroi me Medaljen “Pishtari i Demokracisë “…

More...
Një filozofi që qëndron aktuale...

Një filozofi që qëndron aktuale...

Popullit, zot të fateve të tij, popullit, të aftë të mendojë, i ka hije të luftojë jo me armë, por…

More...
Dekorimi i BSPSH-së

Dekorimi i BSPSH-së

Presidenti Topi dekoron Bashkimin e Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë me “Medaljen e Artë të Shqiponjës” për kontribut te çmuar…

More...
20 vjet BSPSH

20 vjet BSPSH

Image taken from the movie "The Kingdom"

Me date 16 Shkurt u festua 20 - vjetori i Bashkimit të Sindikatave të Pavarura te Shqipërisë

More...
Protestë e Minatorëve

Protestë e Minatorëve

Image taken from the movie "Transformers"

Protestë me Minatorët e Minjerës së Selenicës në Vlore

More...
Takim i përzëmërt miqsh

Takim i përzëmërt miqsh

Z.Les Valesa Presidenti i pare dhe themeluesi i Solidarnosit, si dhe President i shtetit Polak në një takim të përzëmërt…

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2010 JoomlaWorks, a business unit of Nuevvo Webware Ltd.

7 qershor 2014, KONFERENCA ZGJEDHORE BSPSH PUKË

E-mail Print PDF
There are no translations available.

Më datë 7 qershor 2014 zhvilloi punimet Konferenca Zgjedhore e BSPSH-së Pukë në kuadrin e zbatimit të programit të fushatës zgjedhore të Kongresit të 6-të të BSPSH-së .
Në konferencë morën pjesë 50 delegatë përfaqësues të 12 seksioneve profesionale të BSPSH të rrethit Pukë .
Në Konferencë asistoi dhe President i BSPSH z. Gëzim Kalaja ,  monitoruesi  i Konferencave zgjedhore Sekretari Organizativ i BSPSH z. Koço Jani dhe i ftuar Drejtori i Zyrës së Punës rrethit Pukë .  
Raportin në emër të Këshillit Sindikal të Rrethit Pukë e paraqiti z. Gjon Zeka , i cili u bëri të njohur delegatëve aktivitetin 5 vjeçar të Këshillt Sindikal të Rrethit Pukë. Nga raporti u theksua dhe u vlerësua marrëdhëniet e mira të partneritetit dhe dialogut social me punëdhënësit e konkretizuar kjo me lidhjen dhe zbatimin në praktik të 12 kontratave kolektive sipas profesioneve përkatëse të anëtarësisë sindikale të rrethit Pukë.

Rreth problemeve kryesore të trajtuara nga raporti pati dhe diskutime nga delegatët të cilët , përveç vlerësimit të punës së mirë të bërë gjatë 5 vjeçarit nga drejtuesit e sindikatës , parashtruan para Konferencës dhe ankesa në drejtim të Zyrës së Punës dhe Inspektoriatit për mosrespektim të dispozitave të Kodit të Punës sidomos të pushimeve nga puna të punonjësve të ndërmarrjes pyjore.  
Konferencën zgjedhore të sindikatës së rrethit Pukë e përshëndeti dhe Presidenti i BSPSH-së z. Gëzim Kalaja, i cili mbasi vlerësoi punën e mirë dhe veprimtarinë e Këshillit Sindikal të Rrethit , theksoi rëndësinë e vlerësimit dhe realizimit të detyrave dhe vendimeve të Asamblesë dhe Këshillit Kombëtar të BSPSH-së , si dhe objektivat dhe drejtimet kryesore të politikës sindikale të BSPSH-së në planin politiko-organizativ dhe social –ekonomik për 5 vjeçarin e ardhshëm.  
Gjithashtu, z. Kalaja midis të tjerave vlerësoi punën e mirë të Këshillit Sindikal të Minierës Pukë në zgjidhjen e problemit të papunësisë në minierën dhe fabrikën e pasurimit të bakrit, në marrëveshjet dhe dialog të ndërsjelltë me punëdhënësit.  
Në fund të fjalës së tij, z. Kalaja u bëri të ditur të gjithë delegatëve të Konferencës se dhe në të ardhmen, drejtuesit e forumeve qëndrore të BSPSH-së do të anagazhohen në mënyrë të pandërprerë për realizimin e kërkesave social-ekonomike në përgjithësi , si dhe realizimin konkret të objektivit të marrë nga Sindikata e Minierave të Shqipërisë për uljen e moshës së daljes në pension për punonjësit minatorë të nëntokës në veçanti.  
Në fund Konferenca kaloi procedurën e votimit nën monitorimin e BSPSH-së drejtuar nga Sekretari Organizativ Koço Jani.  
Delegatët e Konferencës në mënyrë unanime zgjodhën Kryetar të BSPSH-së Dega Pukë z. Gjon Zeka.  
Me rastin e mbylljes së punimeve të Konferencës e mori fjalën Kryetari i rizgjedhur i cili, përshëndeti të gjithë delegatët për besimin e treguar ndaj tij dhe  kaloi në votimin dhe miratim  Rezolutën e  Konferencës për 5 vjeçarin e ardhshëm. 
foto-puke

 

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Platforma i është dërguar partive politike B.S.P.SH-ja si një ndër konfederatat më të mëdha sindikale në vendin tonë që prej themelimit ka dhënë dhe jep kontributin e saj në zhvillimin e proçeseve demokratike, në garantimin e të drejtave dhe lirive themelore të njeriut duke i konsideruar reformat të domosdoshme për përparimin ekonomik të vendit, për të realizuar dhe për të përshpejtuar objektivat e integrimit të Shqipërisë në BE. Parimi themelor i veprimtarisë së B.S.P.SH-së ka qënë...

AlbanianEnglish (United Kingdom)

Të rejat e BSPSH

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet …

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Platforma i është dërguar partive politike B.S.P.SH-ja si një nd...

Hapet fushata e zgjedhjeve në SPMSH

Hapet fushata e zgjedhjeve në SPMSH

Mblidhet Konferenca  e 7-të e Sindikatës së Pavarur të Min...

Ratifiko Konventen e ILO C190

 

Partneret

afl-cio-partner Faqja elektronike në internet e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë mundesohet falë mbështetjes financiare të Qëndrës së Solidaritetit të Sindikatave Amerikane AFL-CIO.


ituc logo2BSPSH eshte anetare e ITUC

Gazeta Sindikalisti

Connect with us

 • fbBSPSH
 • fbRrjeti Rinor
 • tw
 • rss
 • in

Contact us

 • Add:Rruga e Kavajes, Ish - Ndermarrja Gjeologjike
  Tirane,
  Albania
 • Tel: +355 4 2 472154
 • Tel: +355 4 2 227579
 • Email:info@bspsh.org.al
You are here Home Kongresi i VI I BSPSH 7 qershor 2014, KONFERENCA ZGJEDHORE BSPSH PUKË