BSPSH

BSPSH DHE BSPK SË BASHKU ME NJË MARRËVESHJE BASHKËPUNIMI

BSPSH DHE BSPK SË BASHKU ME NJË MARRËVESHJE BASHKËPUNIMI

Më datë 13.01.2014 në selinë e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë u nënshkrua marrëveshja e bashkëpunimit të BSPSH…

More...

BSPSH i akordon  Kryeministrit Berisha Medaljen e Lartë “Nderi i Sindikalizmit Shqiptar”

More...
100 vjet Shtet Shqiptar

100 vjet Shtet Shqiptar

Shqipëri - Festohet 100 vjetori i pavarësisë

More...
Dekorimi i 4 sindikalistëve të BSPSH ...

Dekorimi i 4 sindikalistëve të BSPSH ...

Më datë 15 Maj 2012 , Presidenti i Republikës , z. Bamir Topi dekoroi me Medaljen “Pishtari i Demokracisë “…

More...
Një filozofi që qëndron aktuale...

Një filozofi që qëndron aktuale...

Popullit, zot të fateve të tij, popullit, të aftë të mendojë, i ka hije të luftojë jo me armë, por…

More...
Dekorimi i BSPSH-së

Dekorimi i BSPSH-së

Presidenti Topi dekoron Bashkimin e Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë me “Medaljen e Artë të Shqiponjës” për kontribut te çmuar…

More...
20 vjet BSPSH

20 vjet BSPSH

Image taken from the movie "The Kingdom"

Me date 16 Shkurt u festua 20 - vjetori i Bashkimit të Sindikatave të Pavarura te Shqipërisë

More...
Protestë e Minatorëve

Protestë e Minatorëve

Image taken from the movie "Transformers"

Protestë me Minatorët e Minjerës së Selenicës në Vlore

More...
Takim i përzëmërt miqsh

Takim i përzëmërt miqsh

Z.Les Valesa Presidenti i pare dhe themeluesi i Solidarnosit, si dhe President i shtetit Polak në një takim të përzëmërt…

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2010 JoomlaWorks, a business unit of Nuevvo Webware Ltd.

5 Korrik 2014, KONFERENCA ZGJEDHORE BSP KRUJË

E-mail Print PDF
There are no translations available.

Në kuadrin e zhvillimit te Konferencave te Rretheve me date 05.07.2014 u mblodh Konferenca Zgjedhore e Rrethit Kruje me pjesemarrjen e 49 delegateve qe perfaqesojne 7 seksione te Sindikatave te Rrethit, me nje anetaresi te pergjithshme prej 1470 anetaresh. Në Konference moren pjese te deleguarit e Keshillit Kombëtar të BSPSH-së Presidenti i saj z. Gëzim Kalaja,  z. Sami Kariqi Zv/President i BSPSH, si dhe monitoruesi i konferencave zgjedhore Sekretari Organizativ z. Koço Jani. Raporti ne emer te Keshillit Sindikal te Rrethit Kruje u mbajt nga Kryetar i ketij Keshilli z. Engjell Çollaku, i cili paraqiti aktivitetin 5- vjeçar te anetaresise sindikale te Rrethit dhe si probleme te rendesishme, çeshtjet e zbatimit ne vija te pergjithshme te vendimeve te Forumeve Qendrore te BSPSH , te cilat kane te bejne me mbrojtjen e interesave social - ekonomike te punonjesve, çeshtjet e marredhenieve te mira dhe bashkepunimit te ndersjellte me punedhenesit e nderrmarrjeve, me Zyrat Rajonale te Punes, te konkretizuara me lidhjen e nente kontratave kolektive, sipas profesioneve te ndryshme sindikale.

Raporti trajtoi problemet e organizmit dhe te mbeshtetjes konkrete te protestes se punonjesve te fabrikave te Çimentos ndaj masave shtrenguese – bllokuese te Ministrise se Tregetise se Kosoves, siç ishte rasti i ngritjes se tarifes doganore te çimentos shqiptare ne 35% , e cila demtonte rende interesat e punonjesve dhe influenconte negativisht si ne uljen e pagave dhe ne ate te largimeve masive nga puna. Rreth raportit pati edhe diskutime nga delegatet te cilet vleresuan ne pergjithesi aktivitetin e Keshillit Sindikal te Rrethit, por kerkuan nga kjo strukture  gjalleri ne organizim sidomos ne çeshtjet e mbrojtjes se vendeve te punes, si nga punedhenesi publik ashtu edhe nga ai privat. Konferencen e pershendeti Presidenti  i BSPSH, i cili ne fjalen e tij i kushtoi rendesi te madhe gjendjes reale te punonjesve ne kuadrin e krizes boterore dhe masave shtrenguese te programit qeveritar te kushtezuar nga FMN-ja, te cilat do te ndikonin ne uljen e nivelit te standartit te jeteses, sidomos me vendosjen e taksave te reja dhe ngritjen e çmimit te energjise elektrike. Midis te tjerave Presidenti i BSPSH zoti Kalaja i njohu pjesemarresit e Konferences me politikat e qeverise per zbatimin e  reformes ne fushen e pensioneve dhe me qendrimet e BSPSH ndaj projekt-ligjit te paraqitur, ku BSPSH –ja eshte shprehur qarte dhe me argument per mosngritjen e moshes se daljes ne pension, per grate mbi 63 vjeç dhe per burrat mbi 65 vjeç, si  dhe kerkesen per ndryshimin e formules se llogaritjes se pensionit duke kerkuar ruajtjen e te drejtave te perfitimit te pensioneve sipas ligjit aktual ekzistues. Konferenca Zgjedhore ne fazen e dyte kaloi ne procedurat e votimit per zgjedhjen e drejtuesit te Keshillit Sindikal te Rrethit si dhe te deklarimit te votave me mandate perfaqesimi per kandidatin per president te BSPSH, te cilat u monitoruan nga Sekretari Organizativ i BSPSH. Ne fund Komisioni i Votimit te Konferences pas verifikimit te votave shpalli z. Engjell Çollaku, kryetar te BSP Kruje.

foto-kruja-S  foto-kruja-1-S  foto-krua-2-S
     
 

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Platforma i është dërguar partive politike B.S.P.SH-ja si një ndër konfederatat më të mëdha sindikale në vendin tonë që prej themelimit ka dhënë dhe jep kontributin e saj në zhvillimin e proçeseve demokratike, në garantimin e të drejtave dhe lirive themelore të njeriut duke i konsideruar reformat të domosdoshme për përparimin ekonomik të vendit, për të realizuar dhe për të përshpejtuar objektivat e integrimit të Shqipërisë në BE. Parimi themelor i veprimtarisë së B.S.P.SH-së ka qënë...

AlbanianEnglish (United Kingdom)

Të rejat e BSPSH

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet …

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Platforma i është dërguar partive politike B.S.P.SH-ja si një nd...

Hapet fushata e zgjedhjeve në SPMSH

Hapet fushata e zgjedhjeve në SPMSH

Mblidhet Konferenca  e 7-të e Sindikatës së Pavarur të Min...

Ratifiko Konventen e ILO C190

 

Partneret

afl-cio-partner Faqja elektronike në internet e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë mundesohet falë mbështetjes financiare të Qëndrës së Solidaritetit të Sindikatave Amerikane AFL-CIO.


ituc logo2BSPSH eshte anetare e ITUC

Gazeta Sindikalisti

Connect with us

 • fbBSPSH
 • fbRrjeti Rinor
 • tw
 • rss
 • in

Contact us

 • Add:Rruga e Kavajes, Ish - Ndermarrja Gjeologjike
  Tirane,
  Albania
 • Tel: +355 4 2 472154
 • Tel: +355 4 2 227579
 • Email:info@bspsh.org.al
You are here Home Kongresi i VI I BSPSH 5 Korrik 2014, KONFERENCA ZGJEDHORE BSP KRUJË