BSPSH

BSPSH DHE BSPK SË BASHKU ME NJË MARRËVESHJE BASHKËPUNIMI

BSPSH DHE BSPK SË BASHKU ME NJË MARRËVESHJE BASHKËPUNIMI

Më datë 13.01.2014 në selinë e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë u nënshkrua marrëveshja e bashkëpunimit të BSPSH…

More...

BSPSH i akordon  Kryeministrit Berisha Medaljen e Lartë “Nderi i Sindikalizmit Shqiptar”

More...
100 vjet Shtet Shqiptar

100 vjet Shtet Shqiptar

Shqipëri - Festohet 100 vjetori i pavarësisë

More...
Dekorimi i 4 sindikalistëve të BSPSH ...

Dekorimi i 4 sindikalistëve të BSPSH ...

Më datë 15 Maj 2012 , Presidenti i Republikës , z. Bamir Topi dekoroi me Medaljen “Pishtari i Demokracisë “…

More...
Një filozofi që qëndron aktuale...

Një filozofi që qëndron aktuale...

Popullit, zot të fateve të tij, popullit, të aftë të mendojë, i ka hije të luftojë jo me armë, por…

More...
Dekorimi i BSPSH-së

Dekorimi i BSPSH-së

Presidenti Topi dekoron Bashkimin e Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë me “Medaljen e Artë të Shqiponjës” për kontribut te çmuar…

More...
20 vjet BSPSH

20 vjet BSPSH

Image taken from the movie "The Kingdom"

Me date 16 Shkurt u festua 20 - vjetori i Bashkimit të Sindikatave të Pavarura te Shqipërisë

More...
Protestë e Minatorëve

Protestë e Minatorëve

Image taken from the movie "Transformers"

Protestë me Minatorët e Minjerës së Selenicës në Vlore

More...
Takim i përzëmërt miqsh

Takim i përzëmërt miqsh

Z.Les Valesa Presidenti i pare dhe themeluesi i Solidarnosit, si dhe President i shtetit Polak në një takim të përzëmërt…

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2010 JoomlaWorks, a business unit of Nuevvo Webware Ltd.

Kongres madhështor i Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë. Votim plebishitar për Presidentin Gëzim Kalaja

E-mail Print PDF
There are no translations available.

Në Kongresin e 6- të të Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë morën pjesë delegacione nga Europa dhe SHBA. Kongresin e përshëndetën Konfederata Botërore e Sindikatave, AFL-CIO-s amerikane, Solidarnosc Poloni, BSP  Kosovë  dhe drejtuesit e sindikatave të rajonit. Gjithashtu Kryetari i PD Lulzim Basha

Kongresi i 6-të i BSPSH-së, i zhvilloi punimet më 6-7 Shtator 2014. Të shoqëruar nga “Marshi i Triumfit”, flamurtarët vendosën në tribunën qëndrore flamujt e federatave duke shënuar kështu fillimin e punimeve të Kongresin të VI-të, të Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë. Pas shfaqes së dokumentarit mbi historikun e BSPSH-së, moderatori i dha fjalën z. Imir Kambo i cili është një nga nismëtarët për krijimin e BSPSH-së. Pas kësaj fjale përshëndetëse, Presidenti i BSPSH z. Gëzim Kalaja ftoi presidiumin për drejtimin e seancës së parë. Pas ekzekutimit të “Himnit Kombëtar” u deklarua pjesëmarrja nga Kryetari i Komisionit të verifikimit të mandateve. Në këtë kongres morën pjesë 393 delegatë, nga 400 delegatë të mandatuar, të cilët përfaqësonin të gjitha strukturat profesionale dhe rajonale të vendit. Ndryshe nga kongreset e kaluara, mbi 30 %  të delegatëve pjesëmarrës të këtij kongresi, e përbënin gratë dhe të rinjtë.  Presidenti i BSPSH prezantoi programin e punimeve të Kongresit dhe kërkoi miratimin e komisionit të votimit, dhe të sekretarisë së Kongresit. Në Kongres morën pjesë delegacione nga vende të ndryshme të Europës dhe nga SHBA. Mori pjesë dhe e nderoi Kongresin e VI-të, Enisa Salimovic PERC/ITUC, Rudy Porter AFL-CIO amerikane, Bogdan Bis  Zv/ President,  Robert Swewczy Solidarnosc Poloni, Mahmut Arslan, Merita Jegeni Yilldiz HAK-IS Turqi, Haxhi Arifi, Alush Sejdiu BSPK Kosovë, Slobodan Antovski, Divna Zmejkovska UNASM Maqedoni, Stefano Mastrovincenzo, Fausto Mazzieri CISL Itali, Antonio Morandi CGIL Nazionale Itali, Fotiod Koleventis Zv/ President, Kyriaki Psarogiani GSEE Greqi. Gjithashtu Kongresin e nderoi me pjesëmarrjen e tij,  Kryetari i PD, z. Lulzim Basha.

RAPORTI I PRESIDENTIT GËZIM KALAJA NË KONGRESIN E 6-të TË BASHKIMIT TË SINDIKATAVE TË PAVARURA TË SHQIPËRISË

Foto nga Kongresi i 6-te i BSPSH
Kongresi-01-S Kongresi-02-S Kongresi-03-S
Kongresi-04-S Kongresi-05-S Kongresi-06-S
Kongresi-07-S  Kongresi-08-S  Kongresi-09-S 
Kongresi-10-S  Kongresi-11-S  Kongresi-12-S 
Kongresi-13-S  Kongresi-14-S  Kongresi-15-S 
Kongresi-16-S  Kongresi-17-S   
 

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Platforma i është dërguar partive politike B.S.P.SH-ja si një ndër konfederatat më të mëdha sindikale në vendin tonë që prej themelimit ka dhënë dhe jep kontributin e saj në zhvillimin e proçeseve demokratike, në garantimin e të drejtave dhe lirive themelore të njeriut duke i konsideruar reformat të domosdoshme për përparimin ekonomik të vendit, për të realizuar dhe për të përshpejtuar objektivat e integrimit të Shqipërisë në BE. Parimi themelor i veprimtarisë së B.S.P.SH-së ka qënë...

AlbanianEnglish (United Kingdom)

Të rejat e BSPSH

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet …

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Platforma i është dërguar partive politike B.S.P.SH-ja si një nd...

Hapet fushata e zgjedhjeve në SPMSH

Hapet fushata e zgjedhjeve në SPMSH

Mblidhet Konferenca  e 7-të e Sindikatës së Pavarur të Min...

Ratifiko Konventen e ILO C190

 

Partneret

afl-cio-partner Faqja elektronike në internet e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë mundesohet falë mbështetjes financiare të Qëndrës së Solidaritetit të Sindikatave Amerikane AFL-CIO.


ituc logo2BSPSH eshte anetare e ITUC

Gazeta Sindikalisti

Connect with us

 • fbBSPSH
 • fbRrjeti Rinor
 • tw
 • rss
 • in

Contact us

 • Add:Rruga e Kavajes, Ish - Ndermarrja Gjeologjike
  Tirane,
  Albania
 • Tel: +355 4 2 472154
 • Tel: +355 4 2 227579
 • Email:info@bspsh.org.al
You are here Home Kongresi i VI I BSPSH Kongres madhështor i Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë. Votim plebishitar për Presidentin Gëzim Kalaja