BSPSH

BSPSH DHE BSPK SË BASHKU ME NJË MARRËVESHJE BASHKËPUNIMI

BSPSH DHE BSPK SË BASHKU ME NJË MARRËVESHJE BASHKËPUNIMI

Më datë 13.01.2014 në selinë e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë u nënshkrua marrëveshja e bashkëpunimit të BSPSH…

More...

BSPSH i akordon  Kryeministrit Berisha Medaljen e Lartë “Nderi i Sindikalizmit Shqiptar”

More...
100 vjet Shtet Shqiptar

100 vjet Shtet Shqiptar

Shqipëri - Festohet 100 vjetori i pavarësisë

More...
Dekorimi i 4 sindikalistëve të BSPSH ...

Dekorimi i 4 sindikalistëve të BSPSH ...

Më datë 15 Maj 2012 , Presidenti i Republikës , z. Bamir Topi dekoroi me Medaljen “Pishtari i Demokracisë “…

More...
Një filozofi që qëndron aktuale...

Një filozofi që qëndron aktuale...

Popullit, zot të fateve të tij, popullit, të aftë të mendojë, i ka hije të luftojë jo me armë, por…

More...
Dekorimi i BSPSH-së

Dekorimi i BSPSH-së

Presidenti Topi dekoron Bashkimin e Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë me “Medaljen e Artë të Shqiponjës” për kontribut te çmuar…

More...
20 vjet BSPSH

20 vjet BSPSH

Image taken from the movie "The Kingdom"

Me date 16 Shkurt u festua 20 - vjetori i Bashkimit të Sindikatave të Pavarura te Shqipërisë

More...
Protestë e Minatorëve

Protestë e Minatorëve

Image taken from the movie "Transformers"

Protestë me Minatorët e Minjerës së Selenicës në Vlore

More...
Takim i përzëmërt miqsh

Takim i përzëmërt miqsh

Z.Les Valesa Presidenti i pare dhe themeluesi i Solidarnosit, si dhe President i shtetit Polak në një takim të përzëmërt…

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2010 JoomlaWorks, a business unit of Nuevvo Webware Ltd.

Dita e dyte e Punimeve te Kongresit te VI te BSPSH. Mbledhja e Asamblese Kombetare te BSPSH

E-mail Print PDF
There are no translations available.

Në zbatim të nenit 43, të Statutit të BSPSH-së, në ditën e dytë të Kongresit, në datën 7 Shtator 2014, u mbajt mbledhja e parë e zgjeruar e Asamblesë Kombëtare ku morën pjesë dhe drejtuesit e seksioneve më aktive të BSPSH në ambientet e Hotel “ Tropikal” në Durrës. Presidenti i BSPSH-së prezantoi konstituimin dhe përbërjen e organeve vendimmarrëse të Asamblesë, të Këshillit Kombëtar, të Komisionit të Interpretimit dhe Zbatimit të Statutit dhe të Komisionit të kontrollit financiar. Punimet e Asamblesë, bazuar në Statutitin e BSPSH-së, u drejtuan nga Presidenti, nga drejtuesi i federatës më të përfaqësuar dhe drejtuesi i rajonit më të përfaqësuar.  Në vijim  u bë zgjedhja e komisionit të përhershëm të votimit të Asamblesë Kombëtare, me 3 anëtarë. Në zbatim të nenit 13 të Statutit, Presidenti prezantoi përbërjen e Asamblesë së re Kombëtare, me pjesëmarrjen e 101 anëtarëve, ku 45 mandate janë për federatat, 45 mandate janë për rajonet  dhe 11 për organet qëndrore të BSPSH-së. Më pas Asambleja Kombëtare, bazuar në nenin 15, 25 dhe 36, të Statutit të BSPSH-së miratoi  konstituimin e përbërjes së Këshillit Kombëtar të BSPSH-së, si më poshtë:

foto-asamblea-01-S foto-asamblea-02-S foto-asamblea-03-S
     

 Nga federatat: Të gjithë kryetarët e federatave që kanë plotësuar dokumentacionin e aderimit në BSPSH-së. Zëvëndëskryetarët  e federatave janë kandidatë për Këshillin Kombëtar.

Nga rajonet: Të gjithë kryetarët e strukturave  rajoneve dhe lokale të BSPSH-së, sipas përcaktimeve të nenit 25 dhe 27 të Statutit. Në zbatim të nenit 27 të Statutit strukturat  lokale të BSPSH-së, të cilat nuk kanë krijuar mbi 5 seksione, përfaqësuesi i kësaj strukture është anëtar i Këshillit Kombëtar pa të drejtë vote.

Nga struktura qëndrore e BSPSH-së: Zëvendëspresidenti i BSPSH-së, Sekretari Organizativ, Sekretari për marrëdhëniet me publikun, Sekretari për marrëdhëniet me jashtë, koordinatorët, i Forumit të Gruas dhe i Forumit të Rinisë, Kryetari i  Komisionit të kontrollit financiar.

Nga seksionet e federative: Sipas ndryshimeve të nenit 15, Presidenti i BSPSH-së ka të drejtë t’i propozojë Asamblesë deri në 5 anëtarë për Këshillim Kombëtar nga radhët e kryetarëve të seksioneve më aktivë.

Me propozim të  Presidentit z. Gëzim Kalaja, Asambleja Kombëtare miratoi kandidatët për Komisionin e interpretimit dhe zbatimit të Statutit. Komisioni do të përbëhet nga 5 anëtarë:  2 nga federatat, Novrus Kaptelli, Jonuz Xhetani, 2 nga rajonet, Albina Peppo, Gani Lami. Bazuar në Statutin e BSPSH-së kryetar i këtij Komisioni është Sekretari Organizativ. Sipas detyrimeve statuore u bë miratimi i Komisionit të kontrollit financiar, i cili  përbëhen me nga një përfaqësues nga çdo federatë dhe nga një përfaqësues i BSPSH-së i cili emërohet nga Presidenti dhe kryen funksionet e kryetarit të Komisionit. Në zbatim të procedurave, pas konstituimit të organeve vendimmarrëse, me propozim të Presidentiu u bë votimi për Zëvendëspresidentin e BSPSH-së, zotin Sami Kariqi dhe Sekretarin Organizativ, zotin Koço Jani të cilët u miratuan unanimisht nga Asambleja Kombëtare. Bazuar në kompentencat e  nenit 24, Presidenti i BSPSH-së, në fund të mbledhjes emëroi personelin e departamenteve dhe forumeve përkatëse.

 

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Platforma i është dërguar partive politike B.S.P.SH-ja si një ndër konfederatat më të mëdha sindikale në vendin tonë që prej themelimit ka dhënë dhe jep kontributin e saj në zhvillimin e proçeseve demokratike, në garantimin e të drejtave dhe lirive themelore të njeriut duke i konsideruar reformat të domosdoshme për përparimin ekonomik të vendit, për të realizuar dhe për të përshpejtuar objektivat e integrimit të Shqipërisë në BE. Parimi themelor i veprimtarisë së B.S.P.SH-së ka qënë...

AlbanianEnglish (United Kingdom)

Të rejat e BSPSH

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet …

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Platforma i është dërguar partive politike B.S.P.SH-ja si një nd...

Hapet fushata e zgjedhjeve në SPMSH

Hapet fushata e zgjedhjeve në SPMSH

Mblidhet Konferenca  e 7-të e Sindikatës së Pavarur të Min...

Ratifiko Konventen e ILO C190

 

Partneret

afl-cio-partner Faqja elektronike në internet e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë mundesohet falë mbështetjes financiare të Qëndrës së Solidaritetit të Sindikatave Amerikane AFL-CIO.


ituc logo2BSPSH eshte anetare e ITUC

Gazeta Sindikalisti

Connect with us

 • fbBSPSH
 • fbRrjeti Rinor
 • tw
 • rss
 • in

Contact us

 • Add:Rruga e Kavajes, Ish - Ndermarrja Gjeologjike
  Tirane,
  Albania
 • Tel: +355 4 2 472154
 • Tel: +355 4 2 227579
 • Email:info@bspsh.org.al
You are here Home Kongresi i VI I BSPSH Dita e dyte e Punimeve te Kongresit te VI te BSPSH. Mbledhja e Asamblese Kombetare te BSPSH