BSPSH

BSPSH DHE BSPK SË BASHKU ME NJË MARRËVESHJE BASHKËPUNIMI

BSPSH DHE BSPK SË BASHKU ME NJË MARRËVESHJE BASHKËPUNIMI

Më datë 13.01.2014 në selinë e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë u nënshkrua marrëveshja e bashkëpunimit të BSPSH…

More...

BSPSH i akordon  Kryeministrit Berisha Medaljen e Lartë “Nderi i Sindikalizmit Shqiptar”

More...
100 vjet Shtet Shqiptar

100 vjet Shtet Shqiptar

Shqipëri - Festohet 100 vjetori i pavarësisë

More...
Dekorimi i 4 sindikalistëve të BSPSH ...

Dekorimi i 4 sindikalistëve të BSPSH ...

Më datë 15 Maj 2012 , Presidenti i Republikës , z. Bamir Topi dekoroi me Medaljen “Pishtari i Demokracisë “…

More...
Një filozofi që qëndron aktuale...

Një filozofi që qëndron aktuale...

Popullit, zot të fateve të tij, popullit, të aftë të mendojë, i ka hije të luftojë jo me armë, por…

More...
Dekorimi i BSPSH-së

Dekorimi i BSPSH-së

Presidenti Topi dekoron Bashkimin e Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë me “Medaljen e Artë të Shqiponjës” për kontribut te çmuar…

More...
20 vjet BSPSH

20 vjet BSPSH

Image taken from the movie "The Kingdom"

Me date 16 Shkurt u festua 20 - vjetori i Bashkimit të Sindikatave të Pavarura te Shqipërisë

More...
Protestë e Minatorëve

Protestë e Minatorëve

Image taken from the movie "Transformers"

Protestë me Minatorët e Minjerës së Selenicës në Vlore

More...
Takim i përzëmërt miqsh

Takim i përzëmërt miqsh

Z.Les Valesa Presidenti i pare dhe themeluesi i Solidarnosit, si dhe President i shtetit Polak në një takim të përzëmërt…

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2010 JoomlaWorks, a business unit of Nuevvo Webware Ltd.

Më 16 Maj 2012 në mjediset e Hotel Tropikal në Durrës u organizua një ceremoni përkujtimore e Grevës së Përgjithshme të organizuar nga Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë më 16 Maj të vitit 1991.

E-mail Print PDF
There are no translations available.

16-Maj-2012Më 16 Maj 1991 u shpall greva e përgjithshme , që nga përmasat ishte greva e parë më e madhe në historinë e popullit tonë, si edhe nga më të rrallat në botë me këtë shtrirje dhe kohëzgjatje . Nga kjo grevë iu drejtuan qeverisë 17 kërkesa. Këto kërkesa iu drejtuan për dijeni edhe Presidiumit të Kuvendit Popullor.
Në deklaratën e botuar nga BSPSH lidhur me grevën e përgjithshme thuhet : “Burokracia në pushtet duke mbuluar paaftësinë, mungesën e dëshirës dhe pamundësisë për të rregulluar gjendjen tonë , me thirrje , deklarata dhe studime që as janë zbatuar dhe as do të zbatohen , na detyroi të përdorim armën tonë të fundit , grevën “.
Në numrin 6 të Gazetës” Sindikalisti” doli shkrimi : “Greva e përgjithshme Pse?”, e cila ishte promemorje që i bënte një analizë të hollsishme arsyeve dhe shkaqeve të grevës së përgjithshme .
Më 16 Maj mbi 800.000 punonjës në mbarë vendin ndërprenë punën për të qenë pjesëmarrës në grevën e përgjithshme . BSPSH shprehet e vendosur deri në fund në plotësimin e kërkesave të saj . Tirana, Shkodra , Kavaja , Korça, Vlora , Fieri , Berati , Laçi , Krasta , Batra, Puka, minierat e Pogradecit etj kërkojnë me ngulm zgjidhjen e kërkesave .
Më 18 Maj një manifestim paqësor me pikënisje fushën e Aviacionit Tiranë ku morën pjesë 250.000 punëtorë tronditi kryeqytetin dhe mbarë vendin . U bënë protesta masive ndaj Televizionit Shtetëror për disinformimet keqëdashëse që bënte në dëm të lëvizjes sindikaliste dhe protestave mbarë popullore të drejtuara nga BSPSH .
Greva e përgjithshme vazhdonte , por nuk shihej ndonjë reagim serioz nga Qeveria. Mbase duhej diçka më e fuqishme për të vënë në lëvizje , mbase zgjedhjet e parakohshme do të ndryshonin situatën . Punëtorët e paguar me 80% pa punuar po rrënonin të ardhurat e vendit .
Cila do të ishte strategjia e përdorur më tej nga BSPSH dhe lidershipi i saj ?
Reagimet e shtypit ndërkombëtar në mbështetje të grevës së përgjithshme ishin të shumta . Ata shprehnin solidaritetin e sindikatave të ndryshme me sindikatën shqiptare dhe jepnin vlerësime maksimale për kurajon , guximin dhe synimet që kërkonte të arrinte greva e përgjithshme .
Më 16 Maj 2012 në mjediset e Hotel Tropikal në Durrës u organizua një ceremoni përkujtimore e Grevës së Përgjithshme të organizuar nga Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë më 16 Maj të vitit 1991.
Fjalën kryesore e mbajti Presidenti i BSPSH-së z. Gëzim Kalaja , i cili solli kujtime e mbresa nga greva e përgjithshme . Më pas folën sindikalist të orëve të para , organizatorë e pjesëmarrës të grevës së përgjithshme .
Të pranishmit nga sindikatat e të gjithë rajoneve kaluan një ditë së bashku dhe rikujtuan 16 Majin , një ditë kjo e paharrueshme për BSPSH –në.
 

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Platforma i është dërguar partive politike B.S.P.SH-ja si një ndër konfederatat më të mëdha sindikale në vendin tonë që prej themelimit ka dhënë dhe jep kontributin e saj në zhvillimin e proçeseve demokratike, në garantimin e të drejtave dhe lirive themelore të njeriut duke i konsideruar reformat të domosdoshme për përparimin ekonomik të vendit, për të realizuar dhe për të përshpejtuar objektivat e integrimit të Shqipërisë në BE. Parimi themelor i veprimtarisë së B.S.P.SH-së ka qënë...

AlbanianEnglish (United Kingdom)

Të rejat e BSPSH

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet …

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Platforma i është dërguar partive politike B.S.P.SH-ja si një nd...

Hapet fushata e zgjedhjeve në SPMSH

Hapet fushata e zgjedhjeve në SPMSH

Mblidhet Konferenca  e 7-të e Sindikatës së Pavarur të Min...

Ratifiko Konventen e ILO C190

 

Partneret

afl-cio-partner Faqja elektronike në internet e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë mundesohet falë mbështetjes financiare të Qëndrës së Solidaritetit të Sindikatave Amerikane AFL-CIO.


ituc logo2BSPSH eshte anetare e ITUC

Gazeta Sindikalisti

Connect with us

 • fbBSPSH
 • fbRrjeti Rinor
 • tw
 • rss
 • in

Contact us

 • Add:Rruga e Kavajes, Ish - Ndermarrja Gjeologjike
  Tirane,
  Albania
 • Tel: +355 4 2 472154
 • Tel: +355 4 2 227579
 • Email:info@bspsh.org.al
You are here Home Rreth BSPSH AKTIVITETE Më 16 Maj 2012 në mjediset e Hotel Tropikal në Durrës u organizua një ceremoni përkujtimore e Grevës së Përgjithshme të organizuar nga Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë më 16 Maj të vitit 1991.