BSPSH

BSPSH DHE BSPK SË BASHKU ME NJË MARRËVESHJE BASHKËPUNIMI

BSPSH DHE BSPK SË BASHKU ME NJË MARRËVESHJE BASHKËPUNIMI

Më datë 13.01.2014 në selinë e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë u nënshkrua marrëveshja e bashkëpunimit të BSPSH…

More...

BSPSH i akordon  Kryeministrit Berisha Medaljen e Lartë “Nderi i Sindikalizmit Shqiptar”

More...
100 vjet Shtet Shqiptar

100 vjet Shtet Shqiptar

Shqipëri - Festohet 100 vjetori i pavarësisë

More...
Dekorimi i 4 sindikalistëve të BSPSH ...

Dekorimi i 4 sindikalistëve të BSPSH ...

Më datë 15 Maj 2012 , Presidenti i Republikës , z. Bamir Topi dekoroi me Medaljen “Pishtari i Demokracisë “…

More...
Një filozofi që qëndron aktuale...

Një filozofi që qëndron aktuale...

Popullit, zot të fateve të tij, popullit, të aftë të mendojë, i ka hije të luftojë jo me armë, por…

More...
Dekorimi i BSPSH-së

Dekorimi i BSPSH-së

Presidenti Topi dekoron Bashkimin e Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë me “Medaljen e Artë të Shqiponjës” për kontribut te çmuar…

More...
20 vjet BSPSH

20 vjet BSPSH

Image taken from the movie "The Kingdom"

Me date 16 Shkurt u festua 20 - vjetori i Bashkimit të Sindikatave të Pavarura te Shqipërisë

More...
Protestë e Minatorëve

Protestë e Minatorëve

Image taken from the movie "Transformers"

Protestë me Minatorët e Minjerës së Selenicës në Vlore

More...
Takim i përzëmërt miqsh

Takim i përzëmërt miqsh

Z.Les Valesa Presidenti i pare dhe themeluesi i Solidarnosit, si dhe President i shtetit Polak në një takim të përzëmërt…

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2010 JoomlaWorks, a business unit of Nuevvo Webware Ltd.

RAPORTI I PRESIDENTIT GËZIM KALAJA NË KONGRESIN E 6-të TË BASHKIMIT TË SINDIKATAVE TË PAVARURA TË SHQIPËRISË

E-mail Print PDF
There are no translations available.

Presidenti-Kalaja-kongres 

Të nderuar delegatë dhe delegate të Kongresit të 6-të të Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë

I nderuar zoti Lulzim Basha, Kryetar i Partisë Demokratike të Shqipërisë

Të nderuar përfaqësues të sindikatave mike, që me pjesëmarrjen tuaj nderoni Kongresin tonë

Të nderuar miq e të ftuar,

Është gjë shumë e bukur, kur një eveniment i rëndësishëm si Kongresi hapet me një sihariq dhe së bashku me të edhe me një falenderim të merituar.

Është fjala, miq të dashur, për lajmin e bukur të realizimit të kërkesës dhe punës këmbëngulëse të Sindikatës së Pavarur të Minatorëve të Shqipërisë dhe Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për daljen në pension të minatorëve në moshën 55 vjeç. Në këtë tribunë madhështore të sindikalizmit shqiptar unë, Presidenti i Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë, falenderoj Qeverinë Shqiptare për fjalën e mbajtur. Ne, kemi pasur dhe kemi parim qe të vlerësojmë punën pozitive në dobi të punëtorëve po aq sa edhe të kritikojmë ato probleme, që duhen ndrequr, sepse vetëm këto mund të jenë marrëdhënie të vërteta e të sinqerta të partneritetit social.

Na mblodhi sërisht kjo sallë, të nderuar miq  në Kongresin tonë të 6-të. Vetiu të vjen ndërmend se po në këtë sallë 13 vjet më parë zhvilluam Kongresin e 3-të, të cilin në historinë e sindikalizmit shqiptar e kemi quajtur kongresin e bashkëpunimit të madh të të gjithë forcave sindikaliste rreth BSPSH-së, Kongresin që rikonsolidoi BSPSH-në në rrafshin horizontal dhe në atë vertikal dhe që realizoi shtrirjen e saj në të gjithë territorin kombëtar.

Sot, pas këtyre 13 vjetëve, të dashur miq, vijmë në Kongresin tonë të 6-të tashmë si një organizatë e konfirmuar, me arritje të mëdha dhe me një personalitet të padiskutueshëm në tërë lëvizjen punëtore shqiptare dhe ndërkombëtare, arritje këto nga një pune këmbëngulëse e të gjithë strukturave, si dhe në sajë të unitetit të mendimit dhe veprimit të lidershipit që është karakterizuar gjithnjë nga lufta në front të bashkuar dhe së bashku kanë përballuar momente të vështira dhe sfida të forta, me të cilat ndeshen punonjësit e Shqipërisë si rezultat i reformave agresive të ndërmarra nga qeveria e vendit tonë. Sigurisht ne sot kemi të drejtë të jemi krenarë për ato që kemi arritur.

Ndërsa unë si president i BSPSH-së, personalisht, sot, ju shpreh mirënjohjen dhe respektin tim juve, delegatëve të këtij kongresi që me mandatet tuaja përfaqësoni anëtarësinë tonë të madhe, e cila punon sot në frontet e punës.

Kështu të gjithë bashkë, me duart tona të bashkuara, me  një mendim dhe një zemër të madhe si një nevojë imperative e kohës dhe një domosdoshmëri për demokracinë e brishtë shqiptare, të përballojmë sfidat që sindikata jonë për t’iu kundërvënë çdo agresioni ndaj institucionit tonë dhe lëvizjes punëtore në Shqipëri.

Të nderuar delegatë dhe delegate!

Të nderuar miq e të ftuar

Shkarkoni te plote fjalen e Presidentit Z.Gezim Kalaja

 

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Platforma i është dërguar partive politike B.S.P.SH-ja si një ndër konfederatat më të mëdha sindikale në vendin tonë që prej themelimit ka dhënë dhe jep kontributin e saj në zhvillimin e proçeseve demokratike, në garantimin e të drejtave dhe lirive themelore të njeriut duke i konsideruar reformat të domosdoshme për përparimin ekonomik të vendit, për të realizuar dhe për të përshpejtuar objektivat e integrimit të Shqipërisë në BE. Parimi themelor i veprimtarisë së B.S.P.SH-së ka qënë...

AlbanianEnglish (United Kingdom)

Të rejat e BSPSH

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet …

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Platforma i është dërguar partive politike B.S.P.SH-ja si një nd...

Hapet fushata e zgjedhjeve në SPMSH

Hapet fushata e zgjedhjeve në SPMSH

Mblidhet Konferenca  e 7-të e Sindikatës së Pavarur të Min...

Ratifiko Konventen e ILO C190

 

Partneret

afl-cio-partner Faqja elektronike në internet e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë mundesohet falë mbështetjes financiare të Qëndrës së Solidaritetit të Sindikatave Amerikane AFL-CIO.


ituc logo2BSPSH eshte anetare e ITUC

Gazeta Sindikalisti

Connect with us

 • fbBSPSH
 • fbRrjeti Rinor
 • tw
 • rss
 • in

Contact us

 • Add:Rruga e Kavajes, Ish - Ndermarrja Gjeologjike
  Tirane,
  Albania
 • Tel: +355 4 2 472154
 • Tel: +355 4 2 227579
 • Email:info@bspsh.org.al
You are here Home Rreth BSPSH AKTIVITETE RAPORTI I PRESIDENTIT GËZIM KALAJA NË KONGRESIN E 6-të TË BASHKIMIT TË SINDIKATAVE TË PAVARURA TË SHQIPËRISË