BSPSH

BSPSH DHE BSPK SË BASHKU ME NJË MARRËVESHJE BASHKËPUNIMI

BSPSH DHE BSPK SË BASHKU ME NJË MARRËVESHJE BASHKËPUNIMI

Më datë 13.01.2014 në selinë e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë u nënshkrua marrëveshja e bashkëpunimit të BSPSH…

More...

BSPSH i akordon  Kryeministrit Berisha Medaljen e Lartë “Nderi i Sindikalizmit Shqiptar”

More...
100 vjet Shtet Shqiptar

100 vjet Shtet Shqiptar

Shqipëri - Festohet 100 vjetori i pavarësisë

More...
Dekorimi i 4 sindikalistëve të BSPSH ...

Dekorimi i 4 sindikalistëve të BSPSH ...

Më datë 15 Maj 2012 , Presidenti i Republikës , z. Bamir Topi dekoroi me Medaljen “Pishtari i Demokracisë “…

More...
Një filozofi që qëndron aktuale...

Një filozofi që qëndron aktuale...

Popullit, zot të fateve të tij, popullit, të aftë të mendojë, i ka hije të luftojë jo me armë, por…

More...
Dekorimi i BSPSH-së

Dekorimi i BSPSH-së

Presidenti Topi dekoron Bashkimin e Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë me “Medaljen e Artë të Shqiponjës” për kontribut te çmuar…

More...
20 vjet BSPSH

20 vjet BSPSH

Image taken from the movie "The Kingdom"

Me date 16 Shkurt u festua 20 - vjetori i Bashkimit të Sindikatave të Pavarura te Shqipërisë

More...
Protestë e Minatorëve

Protestë e Minatorëve

Image taken from the movie "Transformers"

Protestë me Minatorët e Minjerës së Selenicës në Vlore

More...
Takim i përzëmërt miqsh

Takim i përzëmërt miqsh

Z.Les Valesa Presidenti i pare dhe themeluesi i Solidarnosit, si dhe President i shtetit Polak në një takim të përzëmërt…

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2010 JoomlaWorks, a business unit of Nuevvo Webware Ltd.

Minatorët 55 vjeç në pension

E-mail Print PDF
There are no translations available.

Minatoret-55-vjec-ne-pension221114-01-LARGE

Parlamenti miratoi Projektligjin “ Për pensionet e punonjësve që kanë punuar në miniera, në nëntokë”

Parlamenti i Shqipërisë miratoi uljen me 5 vjet të moshës së daljes në pension për të gjithë minatorët, nga 60 vjeç në 55 vjeç. Projektligji, u miratua me 78 vota pro dhe asnjë kundër, Do të përfitojnë gjithsej 3840 minatorë. Realizohet kështu kërkesa shumëvjeçare e Sindikatës së Pavarur të Minatorëve të Shqipërisë dhe BSPSH-së. Sipas këtij ligji kanë të drejtë të kërkojnë pension pleqërie si punonjës të minierave, në nëntokë, punonjësit, të cilët: a)arrijnë moshën 55 vjeç; b) kanë një periudhë të përgjithshme sigurimi 30 vjet e më shumë, nga të cilat jo më pak se 12 vjet e 6 muaj të jenë në procese pune në miniera, në nëntokë. Përjashtohen nga kushtet e vendosuara në shkronjën “ b” të këtij neni, ish punonjësit e nëntokës që përfitojnë trajtim të veçantë financiar, sipas ligjit nr 8685, Dt 09.11.2000, “për një trajtim të veçantë të punonjësve që kanë punuar në miniera, në nëntokë”, të ndryshuar, të cilët do të përfitojnë pension sipas këtij ligji kur të arijnë moshën 55 vjeç dhe të kenë një periudhë të përgjithshme sigurimi 30 vjet e më shumë (përfshirë këtu edhe periudhën e trajtimit të veçantë financiar), nga të cilat, jo më pak se 11 vjet e 6 muaj të jenë në procese pune në minera, në nëntokë. 

Minatoret-55-vjec-ne-pension221114-03-S Minatoret-55-vjec-ne-pension221114-01-S Minatoret-55-vjec-ne-pension221114-02-S
     
Minatoret-55-vjec-ne-pension221114-04-S Minatoret-55-vjec-ne-pension221114-05-S Minatoret-55-vjec-ne-pension221114-06-S
     
Ministri Erion Veliaj në Parlament falenderon Presidentin e BSPSH Gëzim Kalaja  
“ Ju e dini shumë mirë që sindikatat në Shqipëri gjithashtu kanë afilime politike. Disa sindikata janë më afër PD-së dhe se kjo nuk përbën asnjë problem. Është i vetmi  rast kur sindikatat në Shqipëri të cilat nuk bien dakort me asgjë dhe kundërshtojnë njëra- tjetrën për çdo  gjë. Eshtë i vetmi rast ku të gjitha sindikatat, Gëzim Kalaja i pari që e ka propozuar  në fakt këtë variant që ne aprovojmë sot dhe të gjitha sindikatat e tjera kanë qenë dakort me këtë projektligj. Unë i kam dëgjuar edhe propozimet e opozitës. Sigurisht, ish- ministri i Financave dhe ministrat e tjerë të opozitës nuk e kishin mbledhur Këshillin Kombëtar të Punës për dy vjet. Ne KKP e kemi mbledhur 8 herë për një vit. Dhe një nga vendimet e mëdha të KKP ku në bashkëpunim me 7 ministrat, sindikatat dhe punëdhënësit është dakortësuar ky variant i propozuar nga sindikata që përfaqëson Gëzim Kalaja. Kështu që unë sot dua ta falenderoj atë,  jemi kundërshtarë në shumë prej bindjeve,  por jemi bashkëpunëtorë  në këtë propozim që sjellim sot”.

Elbasan/ Mblidhet Këshilli Kombëtar i Sindikatës së Pavarur të Minatorëve të Shqipërisë
Këshilli Kombëtar i SPMSH  i mbledhur në Elbasan më 08.11. 2014, përshëndeti deputetët dhe të gjithë ata që kontribuuan që të realizohej ulja e moshës së pensionit në 55 vjeç për minatorët. Ndërkohë  Presidenti i SPMSH dhe njëkohësisht i BSPSH, z. Gëzim Kalaja bëri prezent në mbledhjen e Këshillit Kombëtar kërkesat e tjera që do t’i adresohen  Qeverisë.

Ja kërkesat e SPMSH  

Arkivi i SPMSH,  ja emrat e minatorëve që përfitojnë

Shënim: Përveç kësaj liste, ka dhe një numër të konsiderueshëm minatorësh që i plotësojnë kriteret.

 

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Platforma i është dërguar partive politike B.S.P.SH-ja si një ndër konfederatat më të mëdha sindikale në vendin tonë që prej themelimit ka dhënë dhe jep kontributin e saj në zhvillimin e proçeseve demokratike, në garantimin e të drejtave dhe lirive themelore të njeriut duke i konsideruar reformat të domosdoshme për përparimin ekonomik të vendit, për të realizuar dhe për të përshpejtuar objektivat e integrimit të Shqipërisë në BE. Parimi themelor i veprimtarisë së B.S.P.SH-së ka qënë...

AlbanianEnglish (United Kingdom)

Të rejat e BSPSH

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet …

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Platforma i është dërguar partive politike B.S.P.SH-ja si një nd...

Hapet fushata e zgjedhjeve në SPMSH

Hapet fushata e zgjedhjeve në SPMSH

Mblidhet Konferenca  e 7-të e Sindikatës së Pavarur të Min...

Ratifiko Konventen e ILO C190

 

Partneret

afl-cio-partner Faqja elektronike në internet e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë mundesohet falë mbështetjes financiare të Qëndrës së Solidaritetit të Sindikatave Amerikane AFL-CIO.


ituc logo2BSPSH eshte anetare e ITUC

Gazeta Sindikalisti

Connect with us

 • fbBSPSH
 • fbRrjeti Rinor
 • tw
 • rss
 • in

Contact us

 • Add:Rruga e Kavajes, Ish - Ndermarrja Gjeologjike
  Tirane,
  Albania
 • Tel: +355 4 2 472154
 • Tel: +355 4 2 227579
 • Email:info@bspsh.org.al
You are here Home Rreth BSPSH AKTIVITETE Minatorët 55 vjeç në pension