BSPSH

BSPSH DHE BSPK SË BASHKU ME NJË MARRËVESHJE BASHKËPUNIMI

BSPSH DHE BSPK SË BASHKU ME NJË MARRËVESHJE BASHKËPUNIMI

Më datë 13.01.2014 në selinë e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë u nënshkrua marrëveshja e bashkëpunimit të BSPSH…

More...

BSPSH i akordon  Kryeministrit Berisha Medaljen e Lartë “Nderi i Sindikalizmit Shqiptar”

More...
100 vjet Shtet Shqiptar

100 vjet Shtet Shqiptar

Shqipëri - Festohet 100 vjetori i pavarësisë

More...
Dekorimi i 4 sindikalistëve të BSPSH ...

Dekorimi i 4 sindikalistëve të BSPSH ...

Më datë 15 Maj 2012 , Presidenti i Republikës , z. Bamir Topi dekoroi me Medaljen “Pishtari i Demokracisë “…

More...
Një filozofi që qëndron aktuale...

Një filozofi që qëndron aktuale...

Popullit, zot të fateve të tij, popullit, të aftë të mendojë, i ka hije të luftojë jo me armë, por…

More...
Dekorimi i BSPSH-së

Dekorimi i BSPSH-së

Presidenti Topi dekoron Bashkimin e Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë me “Medaljen e Artë të Shqiponjës” për kontribut te çmuar…

More...
20 vjet BSPSH

20 vjet BSPSH

Image taken from the movie "The Kingdom"

Me date 16 Shkurt u festua 20 - vjetori i Bashkimit të Sindikatave të Pavarura te Shqipërisë

More...
Protestë e Minatorëve

Protestë e Minatorëve

Image taken from the movie "Transformers"

Protestë me Minatorët e Minjerës së Selenicës në Vlore

More...
Takim i përzëmërt miqsh

Takim i përzëmërt miqsh

Z.Les Valesa Presidenti i pare dhe themeluesi i Solidarnosit, si dhe President i shtetit Polak në një takim të përzëmërt…

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2010 JoomlaWorks, a business unit of Nuevvo Webware Ltd.

Siguria dhe shëndeti në punë në miniera, seminar i SPMSH me Konfederatën Botërore të Sindikatave

E-mail Print PDF
There are no translations available.

i1 large 311115
“Siguria dhe Shëndeti në Punë në Sektorin Minerar. Roli i sindikatës në çështjet e  sigurisë dhe shëndetit në punee”. Me këtë moto, në datat 2-3 shtator 2015, nee ambjentet e hotel “Imperial” në  Elbasan u organizua një seminar ku morën pjesë përfaqësues të të gjitha minierave të Shqipërisë.

Ky seminar u organizua  nga Sindikata e Pavarur e Minatorëve të Shqipërisë, me mbështetjen e Konfederatës Botërore të Sindikatave ITUC/PERC. Ishin të pranishëm Presidenti i SPMSH dhe BSPSH, z. Gëzim Kalaja; përfaqësuesja e ITUC- PERC, znj. Enisa Vranac Salimovic; z. Ndoc Uci, përfaqësuesi i Ministrisë së Mirëqenies Sociale dhe Rinisë, z. Erion Manohasa; znj. Xhilda Papajani, si dhe ekspertët Frosina Gjino dhe ekspertja ligjore, av. Arjola Alika; si dhe administratori i kompanisë më të madhe të çimentos në Shqipëri, z. Charli Bown.

Ky seminar pati një rëndësi të veçantë sepse temat e trajtuara nga lidershipi i SPMSH-së, Kalaja dhe lektorët, janë aktuale. Një rëndësi e veçantë iu kushtua gjithashtu edhe marrjes së masave për të parandaluar rrezikun në miniera.

Kështu, në këtë takim u vlerësua se në minierat e Shqipëisë ku është e pranishme SPMSH-ja, zbatohet me përpikmëri legjislacioni i sigurisë dhe shëndetit në punë duke mos patur humbje jete. Minatorët e pranishëm dhe përfaqësuesit e ITUC-së përgëzuan iniciativën më të fundit të presidentit të SPMSH dhe BSPSH, Gëzim Kalaja për  të dalë 55 vjeç në pension edhe minatorët e vitit 1995 që përfituan pension të parakohshëm.

i1 311115 S i2 311115 S i3 311115 S
     
i4 311115 S i5 311115 S i6 311115 S
     
 i7 311115 S    
 

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Platforma i është dërguar partive politike B.S.P.SH-ja si një ndër konfederatat më të mëdha sindikale në vendin tonë që prej themelimit ka dhënë dhe jep kontributin e saj në zhvillimin e proçeseve demokratike, në garantimin e të drejtave dhe lirive themelore të njeriut duke i konsideruar reformat të domosdoshme për përparimin ekonomik të vendit, për të realizuar dhe për të përshpejtuar objektivat e integrimit të Shqipërisë në BE. Parimi themelor i veprimtarisë së B.S.P.SH-së ka qënë...

AlbanianEnglish (United Kingdom)

Të rejat e BSPSH

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet …

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Platforma i është dërguar partive politike B.S.P.SH-ja si një nd...

Hapet fushata e zgjedhjeve në SPMSH

Hapet fushata e zgjedhjeve në SPMSH

Mblidhet Konferenca  e 7-të e Sindikatës së Pavarur të Min...

Ratifiko Konventen e ILO C190

 

Partneret

afl-cio-partner Faqja elektronike në internet e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë mundesohet falë mbështetjes financiare të Qëndrës së Solidaritetit të Sindikatave Amerikane AFL-CIO.


ituc logo2BSPSH eshte anetare e ITUC

Gazeta Sindikalisti

Connect with us

 • fbBSPSH
 • fbRrjeti Rinor
 • tw
 • rss
 • in

Contact us

 • Add:Rruga e Kavajes, Ish - Ndermarrja Gjeologjike
  Tirane,
  Albania
 • Tel: +355 4 2 472154
 • Tel: +355 4 2 227579
 • Email:info@bspsh.org.al
You are here Home Rreth BSPSH AKTIVITETE Siguria dhe shëndeti në punë në miniera, seminar i SPMSH me Konfederatën Botërore të Sindikatave