BSPSH

BSPSH DHE BSPK SË BASHKU ME NJË MARRËVESHJE BASHKËPUNIMI

BSPSH DHE BSPK SË BASHKU ME NJË MARRËVESHJE BASHKËPUNIMI

Më datë 13.01.2014 në selinë e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë u nënshkrua marrëveshja e bashkëpunimit të BSPSH…

More...

BSPSH i akordon  Kryeministrit Berisha Medaljen e Lartë “Nderi i Sindikalizmit Shqiptar”

More...
100 vjet Shtet Shqiptar

100 vjet Shtet Shqiptar

Shqipëri - Festohet 100 vjetori i pavarësisë

More...
Dekorimi i 4 sindikalistëve të BSPSH ...

Dekorimi i 4 sindikalistëve të BSPSH ...

Më datë 15 Maj 2012 , Presidenti i Republikës , z. Bamir Topi dekoroi me Medaljen “Pishtari i Demokracisë “…

More...
Një filozofi që qëndron aktuale...

Një filozofi që qëndron aktuale...

Popullit, zot të fateve të tij, popullit, të aftë të mendojë, i ka hije të luftojë jo me armë, por…

More...
Dekorimi i BSPSH-së

Dekorimi i BSPSH-së

Presidenti Topi dekoron Bashkimin e Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë me “Medaljen e Artë të Shqiponjës” për kontribut te çmuar…

More...
20 vjet BSPSH

20 vjet BSPSH

Image taken from the movie "The Kingdom"

Me date 16 Shkurt u festua 20 - vjetori i Bashkimit të Sindikatave të Pavarura te Shqipërisë

More...
Protestë e Minatorëve

Protestë e Minatorëve

Image taken from the movie "Transformers"

Protestë me Minatorët e Minjerës së Selenicës në Vlore

More...
Takim i përzëmërt miqsh

Takim i përzëmërt miqsh

Z.Les Valesa Presidenti i pare dhe themeluesi i Solidarnosit, si dhe President i shtetit Polak në një takim të përzëmërt…

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2010 JoomlaWorks, a business unit of Nuevvo Webware Ltd.

Lezhë, BSPSH dhe SPILT dhe kompania “Mali” firmosin kontratën kolektive !!!

E-mail Print PDF
There are no translations available.

BSPSH Lezhe150116 06 L

Pas firmosjes së Kontratës Kolektive Presidenti i BSPSH z. Gëzim Kalaja, Presidenti i SPILT z. Myftar Ismalaja dhe drejtuesi i BSP Lezhë z. Pal Deda shprehën kënaqësinë për arritjen e kësaj kontrate e cila do të jetë në interes të ndërsjelltë. Firmosja e kësaj kontrate tregon besimin që kanë punonjësit tek BSPSH-ja, e cila pavarësisht goditjes që po i bëhet me largimin e drejtuesve dhe anëtarëve të saj nga puna ka arritur të shtojë anëtarësinë e saj. Këtë e tregon dhe kjo kontratë. Pas disa ditësh ambientet e kësaj kompanie i ka vizituar  Ministri i  Mirëqenies Sociale dhe Rinisë, Blendi Klosi ku ishin të pranishëm; Presidenti i BSPSH Gëzim Kalaja, përfaqësues të sipërmarrjes, zyrave të Punës, Inspektoratit të Punës dhe shkollave të arsimit dhe formimit profesional. Fabrika e këpucëve “Mali”, e cila ka aktualisht të punësuar 200 punonjës, kërkon të zgjerojë biznesin dhe për këtë kërkon të punësojë edhe 300 punonjës të tjerë. Vlen të theksohet se “Mali” ka plotësuar të gjitha detyrimet ligjore edhe në aspektin e punësimit të personave me aftësi të kufizuara dhe nga komuniteti rom. Presidenti i BSPSH Kalaja duke vlerësuar punën e deritanishme të kësaj kompanie, theksoi rëndësinë që ka tripartitizmi. “Vetëm nëpërmjet dialogut dhe tryezës së bisedimeve zgjidhjen problemet. Punonjësit kanë nevojë për punë dhe pagë të denjë, për kushte dhe siguri në punë”- tha z. Kalaja.

Deklarata e ministrit Klosi pas vizitës
“Alfred Mali është një nga biznesmenët e prodhimit të këpucëve, që aktivitetin e tij e zhvillon në qytetin e Lezhës. Një kompani, e cila dëshmon gjithë vështirësitë e tranzicionit shqiptar, por që tashmë ia ka dalë të punësojë plotë 200 burra dhe gra, që me një punë të denjë kontribuojnë për familjet e tyre. Gjatë vizitës që pata në ambientet e kësaj kompanie, u ndjeva mirë që Alfredi ka vendosur ta zgjerojë këtë biznes dhe për këtë kërkon edhe 300 punëtorë të tjerë, por në të njëjtën kohë u ndjeva keq që ai për të arritur këtë, duhet ta bënte vetë kualifikimin e punëtorëve, pasi ata mungojnë në treg. Për këtë qëllim, u kërkova zyrave të Punës dhe shkollave e qendrave të formimit profesional për të bashkëpunuar me biznesin, jo vetëm për të kërkuar punonjës të kualifikuar, por edhe për të orientuar kurrikulat e shkollave tona drejt kërkesave të biznesit.

BSPSH Lezhe150116 01 S BSPSH Lezhe150116 02 S BSPSH Lezhe150116 03 S
BSPSH Lezhe150116 04 S BSPSH Lezhe150116 05 S BSPSH Lezhe150116 06 S
 

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Platforma i është dërguar partive politike B.S.P.SH-ja si një ndër konfederatat më të mëdha sindikale në vendin tonë që prej themelimit ka dhënë dhe jep kontributin e saj në zhvillimin e proçeseve demokratike, në garantimin e të drejtave dhe lirive themelore të njeriut duke i konsideruar reformat të domosdoshme për përparimin ekonomik të vendit, për të realizuar dhe për të përshpejtuar objektivat e integrimit të Shqipërisë në BE. Parimi themelor i veprimtarisë së B.S.P.SH-së ka qënë...

AlbanianEnglish (United Kingdom)

Të rejat e BSPSH

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet …

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Platforma i është dërguar partive politike B.S.P.SH-ja si një nd...

Hapet fushata e zgjedhjeve në SPMSH

Hapet fushata e zgjedhjeve në SPMSH

Mblidhet Konferenca  e 7-të e Sindikatës së Pavarur të Min...

Ratifiko Konventen e ILO C190

 

Partneret

afl-cio-partner Faqja elektronike në internet e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë mundesohet falë mbështetjes financiare të Qëndrës së Solidaritetit të Sindikatave Amerikane AFL-CIO.


ituc logo2BSPSH eshte anetare e ITUC

Gazeta Sindikalisti

Connect with us

 • fbBSPSH
 • fbRrjeti Rinor
 • tw
 • rss
 • in

Contact us

 • Add:Rruga e Kavajes, Ish - Ndermarrja Gjeologjike
  Tirane,
  Albania
 • Tel: +355 4 2 472154
 • Tel: +355 4 2 227579
 • Email:info@bspsh.org.al
You are here Home Rreth BSPSH AKTIVITETE Lezhë, BSPSH dhe SPILT dhe kompania “Mali” firmosin kontratën kolektive !!!