BSPSH

BSPSH DHE BSPK SË BASHKU ME NJË MARRËVESHJE BASHKËPUNIMI

BSPSH DHE BSPK SË BASHKU ME NJË MARRËVESHJE BASHKËPUNIMI

Më datë 13.01.2014 në selinë e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë u nënshkrua marrëveshja e bashkëpunimit të BSPSH…

More...

BSPSH i akordon  Kryeministrit Berisha Medaljen e Lartë “Nderi i Sindikalizmit Shqiptar”

More...
100 vjet Shtet Shqiptar

100 vjet Shtet Shqiptar

Shqipëri - Festohet 100 vjetori i pavarësisë

More...
Dekorimi i 4 sindikalistëve të BSPSH ...

Dekorimi i 4 sindikalistëve të BSPSH ...

Më datë 15 Maj 2012 , Presidenti i Republikës , z. Bamir Topi dekoroi me Medaljen “Pishtari i Demokracisë “…

More...
Një filozofi që qëndron aktuale...

Një filozofi që qëndron aktuale...

Popullit, zot të fateve të tij, popullit, të aftë të mendojë, i ka hije të luftojë jo me armë, por…

More...
Dekorimi i BSPSH-së

Dekorimi i BSPSH-së

Presidenti Topi dekoron Bashkimin e Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë me “Medaljen e Artë të Shqiponjës” për kontribut te çmuar…

More...
20 vjet BSPSH

20 vjet BSPSH

Image taken from the movie "The Kingdom"

Me date 16 Shkurt u festua 20 - vjetori i Bashkimit të Sindikatave të Pavarura te Shqipërisë

More...
Protestë e Minatorëve

Protestë e Minatorëve

Image taken from the movie "Transformers"

Protestë me Minatorët e Minjerës së Selenicës në Vlore

More...
Takim i përzëmërt miqsh

Takim i përzëmërt miqsh

Z.Les Valesa Presidenti i pare dhe themeluesi i Solidarnosit, si dhe President i shtetit Polak në një takim të përzëmërt…

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2010 JoomlaWorks, a business unit of Nuevvo Webware Ltd.

Ne daten 26 Mars 2016 BSPSH organizoi 25 vjetorin e themelimit te saj

E-mail Print PDF
There are no translations available.

25 vjet BSPSH new

25 vjet me pare ne mars 1991 u themelua BSPSH , sindikate e cila lindi ne kushtet e diktatures komuniste  si domosdoshmeri per permbysjen e saj dhe per te shprehur ne vazhdimesi mbrojtjen e e interesave social ekonomike te punonjesve ne kushtet e nje shoqerie pluraliste demokratike.

Ne kete kuader Keshilli Kombetar i BSPSH mori vendimin per te festuar kete eveniment te rendesishem ne dt. 26.03.2016 ne Tirane ku moren pjese mbi 1000 perfaqesues te strukturave sindikale te profesioneve dhe strukturave sindikale Rajonale si dhe themelues te BSPSH ne vitin 1991.

Ne kete ngjarje te rendesishme  ishin te ftuar perfaqesues te pushtetit qendror dhe vendor, perfaqesues te opozites, te sindikatave homologe, perfaqesues te organizatave te punedhenesve dhe te shoqerise civile. Gjithashtu ishte ftuar Ministri i Mireqenies Sociale dhe Rinise z. Blendi Klosi, por nuk ishte prezent per shkak se ndodhej me sherbim ne SHBA.

Konferencen e nderuan me pjesemarrjen e tyre perfaqesues te organizatave Sindikale nga vende te  ndryshme te Europes.

Konferenca u hap me Dokumentarin e BSPSH, i cili tregon historine e levizjes Sindikale ne vitin 1991, si dhe perpjekjet e BSPSH dhe Sindikates se Pavarur te Minatoreve te Shqieprise per permbysjen e regjimit komunist.

Greva e Urise e Minatoreve te Valiasit, ku 17 minatore midis tyre dhe Presidenti Gezim Kalaja u futen ne Minieren e Valiasit per liri a vdekje. Ky akt sublim solli pluralizmin politik ne Shqiperi dhe demokracine.

Pas dokumentarit te BSPSH u shfaqe video - mesazhi i ardhur nga AFL - CIO si nje bashkepunetore per mbeshtetjen e BSPSH dhe SPMSH ne luften per liri dhe demokraci.

Ne kete ngjarje te rendesishem u shfaq video – mesazhi nga Sekretarja e Pergjithshme e ITUC znj. Sharan Burrow, qe u mireprit nga grate sindikaliste per mbeshtetjen e vecante te ITUC dhe BSPSH.

Pas ketyre mesazheve shume te rendesishme qe percollen shume emocion tek te gjithe anetaret, fjalen e rradhes e mbajti Presidenti i BSPSH z. Gezim Kalaja, duke bere nje ekspoze te veprimtarise 25 vjecare te BSPSH si dhe objektivat kryesore mbeshtetur ne politikat e ITUC dhe Direktivat e BE per periudhen 2016 - 2020.

Ne kete event percolli urimet e saj znj. Enisa Salimovic si perfaqesuese e ITUC - PERC, z. Tomas Cook si ish-perfaqesues i Sindikatave Angleze ne vitin 1991, perfaqesuesi i UIL (Itali) z. Giovanni Firera, z. Mahmut Arslan(HAKISH), z Xhemal Bakindi(TOLEYIS), z. Haxhi Arifi(BSPK), z. Ali Yalcin(MEMURSEN) Egjipt(Ahmed El Feky).

Ne kete event u vleresua kontributi 25 vjecar i BSPSH dhe SPMSH nga Presidenti i Republikes se Shqiperise z. Bujar Nishani i cili dekoroi me medaljet me te larta te shtetit Shqiptar.

Medalja "Gjergj Kastriot Skenderbeu " ju dha BSPSH me Motivacionin  " Per rolin e vecante : Ne levizjen punetore te vendit tone dhe permbysjen e diktatures komuniste, mbrojtjen e stabilitetit, permiresimin e kushteve sociale, mbrojtjen e interesave,  lirive dhe te drejtave te punonjesve, respektimin e bashkepunimit, dialogut social si dhe per integrimin e Shqiperise ne Institucionet Nderkombetare " - Dekreti nr. 9490 te dt. 25.03.2016.

SPMSH u dekorua me medaljen  " Shqiponja e Arte " me motivacionin; " Dekorata e Arte e Shqiponjes " Per kontribut te shquar ne levizjen sindikaliste te vitit 1991, qe kulmon me aktin sublim te greves se urise se minatoreve, e cila beri te mundur rrezimin e dikatures Komuniste dhe hapjen e rruges per transformime te medha demokratike ne Shqiperi " - Dekreti nr. 9491 i dt. 25.03.2016!

Gjithashtu Presidenti i Republikes se Shqiperise dekoroi me medaljen “ Pishtar i Demokracise” 5 sindikalistet;

 1. Znj.Pranvera Bodinaku - Presidente e Sindikates se Tregetise dhe Turizmit
 2. Znj. Hatixhe Borici - Kryetar e BSP Rrethi Lushnje
 3. z. Nevruz Kaptelli - President i Sindikates se Arsimit Shqiptar
 4. z. Koco Jani - Sekretar Organizativ ne BSPSH
 5. z.Myftar Ismalaja - President i SPILT

Sekretari Organizativ i BSPSH
z. Koco Jani

25 vjet BSPSH 07 S 25 vjet BSPSH 000 S 25 vjet BSPSH 00 S
25 vjet BSPSH 01 S 25 vjet BSPSH 01 1 S 25 vjet BSPSH 01 2 S
25 vjet BSPSH 02 S 25 vjet BSPSH 03 S 25 vjet BSPSH 04 S
     
25 vjet BSPSH 05 S 25 vjet BSPSH 06 S 25 vjet BSPSH 09 S
 

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Platforma i është dërguar partive politike B.S.P.SH-ja si një ndër konfederatat më të mëdha sindikale në vendin tonë që prej themelimit ka dhënë dhe jep kontributin e saj në zhvillimin e proçeseve demokratike, në garantimin e të drejtave dhe lirive themelore të njeriut duke i konsideruar reformat të domosdoshme për përparimin ekonomik të vendit, për të realizuar dhe për të përshpejtuar objektivat e integrimit të Shqipërisë në BE. Parimi themelor i veprimtarisë së B.S.P.SH-së ka qënë...

AlbanianEnglish (United Kingdom)

Të rejat e BSPSH

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet …

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Platforma i është dërguar partive politike B.S.P.SH-ja si një nd...

Hapet fushata e zgjedhjeve në SPMSH

Hapet fushata e zgjedhjeve në SPMSH

Mblidhet Konferenca  e 7-të e Sindikatës së Pavarur të Min...

Ratifiko Konventen e ILO C190

 

Partneret

afl-cio-partner Faqja elektronike në internet e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë mundesohet falë mbështetjes financiare të Qëndrës së Solidaritetit të Sindikatave Amerikane AFL-CIO.


ituc logo2BSPSH eshte anetare e ITUC

Gazeta Sindikalisti

Connect with us

 • fbBSPSH
 • fbRrjeti Rinor
 • tw
 • rss
 • in

Contact us

 • Add:Rruga e Kavajes, Ish - Ndermarrja Gjeologjike
  Tirane,
  Albania
 • Tel: +355 4 2 472154
 • Tel: +355 4 2 227579
 • Email:info@bspsh.org.al
You are here Home Rreth BSPSH AKTIVITETE Ne daten 26 Mars 2016 BSPSH organizoi 25 vjetorin e themelimit te saj