BSPSH

BSPSH DHE BSPK SË BASHKU ME NJË MARRËVESHJE BASHKËPUNIMI

BSPSH DHE BSPK SË BASHKU ME NJË MARRËVESHJE BASHKËPUNIMI

Më datë 13.01.2014 në selinë e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë u nënshkrua marrëveshja e bashkëpunimit të BSPSH…

More...

BSPSH i akordon  Kryeministrit Berisha Medaljen e Lartë “Nderi i Sindikalizmit Shqiptar”

More...
100 vjet Shtet Shqiptar

100 vjet Shtet Shqiptar

Shqipëri - Festohet 100 vjetori i pavarësisë

More...
Dekorimi i 4 sindikalistëve të BSPSH ...

Dekorimi i 4 sindikalistëve të BSPSH ...

Më datë 15 Maj 2012 , Presidenti i Republikës , z. Bamir Topi dekoroi me Medaljen “Pishtari i Demokracisë “…

More...
Një filozofi që qëndron aktuale...

Një filozofi që qëndron aktuale...

Popullit, zot të fateve të tij, popullit, të aftë të mendojë, i ka hije të luftojë jo me armë, por…

More...
Dekorimi i BSPSH-së

Dekorimi i BSPSH-së

Presidenti Topi dekoron Bashkimin e Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë me “Medaljen e Artë të Shqiponjës” për kontribut te çmuar…

More...
20 vjet BSPSH

20 vjet BSPSH

Image taken from the movie "The Kingdom"

Me date 16 Shkurt u festua 20 - vjetori i Bashkimit të Sindikatave të Pavarura te Shqipërisë

More...
Protestë e Minatorëve

Protestë e Minatorëve

Image taken from the movie "Transformers"

Protestë me Minatorët e Minjerës së Selenicës në Vlore

More...
Takim i përzëmërt miqsh

Takim i përzëmërt miqsh

Z.Les Valesa Presidenti i pare dhe themeluesi i Solidarnosit, si dhe President i shtetit Polak në një takim të përzëmërt…

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2010 JoomlaWorks, a business unit of Nuevvo Webware Ltd.

“Puna informale në disa sektorë të ekonomisë si ndërtimi, hoteleria, gazetaria, konfeksionet dhe lufta për rekrutimin e anëtarësisë si dhe bashkëpunimi me institucionet përkatëse për të influencuar në uljen e treguesve të punës informale”

E-mail Print PDF
There are no translations available.

Seminari u zhvillua në qytetin e Fierit, në datën 4 Qershor 2012.

Në këtë seminar morën pjesë 28 sindikalistë nga qyteti i Fierit dhe Lushnjes, kryesisht kryetarë dhe anëtarë të këshillave drejtuese rrethit dhe të sindikatave të ndërmarrjevearsimit, shëndetësisë, transportit, telekomit etj. Merrnin pjesë gjithashtu edhe 2 përfaqësuese nga Zyra e Punësimit e rrethit të Fierit.
Në këtë veprimtari, nëpërmjet temave të përgatitura nga Departamenti i Edukimit i BSPSH-së, pjesëmarrësit u njohën me problemet e informalitetit në shkallë vendi, si dhe në Qarkun e Fierit, me strategjinë e BSPSH –së për zvogëlimin e punës së zezë, si dhe me rolin që luan BSPSH në zhvillimin e dialogut social me partnerët socialë dhe me Qeverinë, për uljen e treguesve të punës informale.

Për të nxitur pjesëmarrjen në diskutimin e problemeve të informalitetit u zhvillua edhe një punë në grup, ku pjesëmarrësit trajtuan rolin e sindikatës për luftën kundër punës informale nëpërmjet nënshkrimit të kontratave kolektive të nivelit të dytë, evidentuan avantazhet e të punësuarve në punë formale në krahasim me ata në punë të zezë, si dhe evidentuan të drejtat që jep legjislacioni i punës për punëmarrësit , për të gëzuar një punë dhe pagë të denjë.

SEMINAR RAJONAL I FINANCUAR NGA FONDACIONI FRIEDRICH EBERT  STIFTUNG

 

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Platforma i është dërguar partive politike B.S.P.SH-ja si një ndër konfederatat më të mëdha sindikale në vendin tonë që prej themelimit ka dhënë dhe jep kontributin e saj në zhvillimin e proçeseve demokratike, në garantimin e të drejtave dhe lirive themelore të njeriut duke i konsideruar reformat të domosdoshme për përparimin ekonomik të vendit, për të realizuar dhe për të përshpejtuar objektivat e integrimit të Shqipërisë në BE. Parimi themelor i veprimtarisë së B.S.P.SH-së ka qënë...

AlbanianEnglish (United Kingdom)

Të rejat e BSPSH

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet …

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Platforma i është dërguar partive politike B.S.P.SH-ja si një nd...

Hapet fushata e zgjedhjeve në SPMSH

Hapet fushata e zgjedhjeve në SPMSH

Mblidhet Konferenca  e 7-të e Sindikatës së Pavarur të Min...

Ratifiko Konventen e ILO C190

 

Partneret

afl-cio-partner Faqja elektronike në internet e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë mundesohet falë mbështetjes financiare të Qëndrës së Solidaritetit të Sindikatave Amerikane AFL-CIO.


ituc logo2BSPSH eshte anetare e ITUC

Gazeta Sindikalisti

Connect with us

 • fbBSPSH
 • fbRrjeti Rinor
 • tw
 • rss
 • in

Contact us

 • Add:Rruga e Kavajes, Ish - Ndermarrja Gjeologjike
  Tirane,
  Albania
 • Tel: +355 4 2 472154
 • Tel: +355 4 2 227579
 • Email:info@bspsh.org.al
You are here Home Shkolla e BSPSH Aktivitetet e shkolles “Puna informale në disa sektorë të ekonomisë si ndërtimi, hoteleria, gazetaria, konfeksionet dhe lufta për rekrutimin e anëtarësisë si dhe bashkëpunimi me institucionet përkatëse për të influencuar në uljen e treguesve të punës informale”