BSPSH

BSPSH DHE BSPK SË BASHKU ME NJË MARRËVESHJE BASHKËPUNIMI

BSPSH DHE BSPK SË BASHKU ME NJË MARRËVESHJE BASHKËPUNIMI

Më datë 13.01.2014 në selinë e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë u nënshkrua marrëveshja e bashkëpunimit të BSPSH…

More...

BSPSH i akordon  Kryeministrit Berisha Medaljen e Lartë “Nderi i Sindikalizmit Shqiptar”

More...
100 vjet Shtet Shqiptar

100 vjet Shtet Shqiptar

Shqipëri - Festohet 100 vjetori i pavarësisë

More...
Dekorimi i 4 sindikalistëve të BSPSH ...

Dekorimi i 4 sindikalistëve të BSPSH ...

Më datë 15 Maj 2012 , Presidenti i Republikës , z. Bamir Topi dekoroi me Medaljen “Pishtari i Demokracisë “…

More...
Një filozofi që qëndron aktuale...

Një filozofi që qëndron aktuale...

Popullit, zot të fateve të tij, popullit, të aftë të mendojë, i ka hije të luftojë jo me armë, por…

More...
Dekorimi i BSPSH-së

Dekorimi i BSPSH-së

Presidenti Topi dekoron Bashkimin e Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë me “Medaljen e Artë të Shqiponjës” për kontribut te çmuar…

More...
20 vjet BSPSH

20 vjet BSPSH

Image taken from the movie "The Kingdom"

Me date 16 Shkurt u festua 20 - vjetori i Bashkimit të Sindikatave të Pavarura te Shqipërisë

More...
Protestë e Minatorëve

Protestë e Minatorëve

Image taken from the movie "Transformers"

Protestë me Minatorët e Minjerës së Selenicës në Vlore

More...
Takim i përzëmërt miqsh

Takim i përzëmërt miqsh

Z.Les Valesa Presidenti i pare dhe themeluesi i Solidarnosit, si dhe President i shtetit Polak në një takim të përzëmërt…

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2010 JoomlaWorks, a business unit of Nuevvo Webware Ltd.

AKTIVI I RINISË SINDIKALISTE 22 MARS 2013

E-mail Print PDF

Tashmë ështe traditë që rinia sindikaliste e BSPSH-së të festojë 22 marsin, Ditën e Rinisë Sindikaliste të BSPSH- së.
Kjo ditë simbol i demokracisë në Shqipëri e përzgjedhur nga Presidenti i BSPSH-së z.Gëzim Kalaja simbolizon të gjithë kontributin e rinisë punëtore dhe asaj shkollore për rrëzimin e sistemit komunist dhe zhvillimin e proceseve demokratike në Shqipëri.

Në këtë aktivitet të rëndësishëm morën pjesë rreth 100 anëtarë të Rrjetit Rinor që përfaqësojnë sindikatat e profesioneve të: Minierave ,Arsimit, Shëndetësisë, Tipografisë, Artit, SPILT, Ndërtimit, Telekomit etj.
Aktivi u hap nga znj.Elona Preza , Kryetare e Rrjetit Rinor të BSPSH-së, e cila mbasi i njohu pjesëmarrësit me aktivitetet e zhvilluara të rinisë sindikaliste për vitin 2012 shtroi objektivat dhe detyrat që i dalin këtij Rrjeti mbështetur në Objektivat e Mijëvjeçarit të PNUD (United Nations Development Programme) .

Më pas Presidenti i BSPSH z.Gëzim Kalaja përshëndeti të rinjtë pjesëmarrës në këtë event. Ai i njohu ata me historinë e lëvizjes sindikaliste që nga viti 1991 dhe kontributin e të rinjve në të gjitha arritjet dhe zhvillimet e BSPSH.

Presidenti BSPSH-së duke bashkëbiseduar me të rinjtë shtroi para tyre disa detyra me rëndësi jetike që BSPSH i beson rinisë , si:
• Shtimin e radhëve të sindikatës më anëtarë të rinj dhe pjesëmarrjen e tyre në vendimarrje, detyrë kjo e dalë nga objektivat e Kongresit të V të BSPSH dhe
• zbatimi i detyrave të rëndësishme që dalin nga Deklarata e Mijëvjeçarit :

Gjithashtu , midis të tjerave Presidenti i BSPSH z.Gëzim Kalaja i premtoi Rrjetit Rinor mbështetje të pakufishme për të gjitha aktivitetet si , fushata , aksione që do të zhvillojë rinia në kuadrin e realizimit të objektivave të mijëvjecarit,duke i konsideruar ata, të rinjtë sindikalistë , si e ardhmja për vazhdimin e luftës sindikale në interes të mbrojtjes të të drejtave social-ekonomike të punonjësve sipas standardeve bashkëkohore.

Në këtë ceremoni z. Kalaja i dorëzoi Rrjetit Rinor Flamurin e Rinisë Sindikaliste të BSPSH-së me mbishkrimin: “ 22 Marsi Dita e Rinisë Sindikaliste të BSPSH”

Kongresi-070413E gjithë seanca e zhvillimit të punimeve të aktivit u shoqërua me sekuencat filmike të ngjarjeve të rëndësishme dhe aksioneve të mëdha sindikaliste të zhvilluara në vitet 1991-1992 për rrëzimin e qeverisë moniste dhe vazhdimin e proçeseve demokratike në Shqipëri.

Gjatë zhvillimit të punimeve morën fjalën të rinj që përfaqësonin profesione të ndryshme ku në fjalët e tyre pasi falenderuan drejtuesit e BSPSH për kujdesin, rëndësinë dhe ndihmësën që i ka dhënë dhe i jep rrjetit rinor,shtruan probleme që ata i shqetësonin në vendet e tyre të punës dhe u angazhuan për zbatimin e objektivave dhe detyrave që do të dalin nga ky aktiv.

IMG 4617-Në fund të punimeve aktivi doli me këtë deklaratë:

Klikoni për të shkarkuar pdfDEKLARATE.pdf

Kjo deklaratë u votua dhe u miratua në mënyrë unanime nga të gjithë pjesëmarrësit.
Aktiviteti u mbyll me një marshim të simuluar ku u shprehen objektivat dhe kërkesat që ka rinia sindikaliste gjatë vitit 2013 si:

• E ardhmja që duam!
• Punësimin e të rinjve!
• Punë Dinjitoze - Pagë dinjitoze - Jetë Dinjitoze!
• Pjesëmarja në vendimarrje e të rinjve faktor i rëndësishëm në në politikat sociale për të rinjtë.

Më pas u shtrua nga BSPSH një drekë festive për të gjithë pjesëmarrësit në këtë ditë simbolike .

 

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Platforma i është dërguar partive politike B.S.P.SH-ja si një ndër konfederatat më të mëdha sindikale në vendin tonë që prej themelimit ka dhënë dhe jep kontributin e saj në zhvillimin e proçeseve demokratike, në garantimin e të drejtave dhe lirive themelore të njeriut duke i konsideruar reformat të domosdoshme për përparimin ekonomik të vendit, për të realizuar dhe për të përshpejtuar objektivat e integrimit të Shqipërisë në BE. Parimi themelor i veprimtarisë së B.S.P.SH-së ka qënë...

AlbanianEnglish (United Kingdom)

Të rejat e BSPSH

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet …

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Platforma i është dërguar partive politike B.S.P.SH-ja si një nd...

Hapet fushata e zgjedhjeve në SPMSH

Hapet fushata e zgjedhjeve në SPMSH

Mblidhet Konferenca  e 7-të e Sindikatës së Pavarur të Min...

Ratifiko Konventen e ILO C190

 

Partneret

afl-cio-partner Faqja elektronike në internet e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë mundesohet falë mbështetjes financiare të Qëndrës së Solidaritetit të Sindikatave Amerikane AFL-CIO.


ituc logo2BSPSH eshte anetare e ITUC

Gazeta Sindikalisti

Connect with us

 • fbBSPSH
 • fbRrjeti Rinor
 • tw
 • rss
 • in

Contact us

 • Add:Rruga e Kavajes, Ish - Ndermarrja Gjeologjike
  Tirane,
  Albania
 • Tel: +355 4 2 472154
 • Tel: +355 4 2 227579
 • Email:info@bspsh.org.al
You are here Home Rreth BSPSH AKTIVITETE AKTIVI I RINISË SINDIKALISTE 22 MARS 2013