BSPSH

BSPSH DHE BSPK SË BASHKU ME NJË MARRËVESHJE BASHKËPUNIMI

BSPSH DHE BSPK SË BASHKU ME NJË MARRËVESHJE BASHKËPUNIMI

Më datë 13.01.2014 në selinë e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë u nënshkrua marrëveshja e bashkëpunimit të BSPSH…

More...

BSPSH i akordon  Kryeministrit Berisha Medaljen e Lartë “Nderi i Sindikalizmit Shqiptar”

More...
100 vjet Shtet Shqiptar

100 vjet Shtet Shqiptar

Shqipëri - Festohet 100 vjetori i pavarësisë

More...
Dekorimi i 4 sindikalistëve të BSPSH ...

Dekorimi i 4 sindikalistëve të BSPSH ...

Më datë 15 Maj 2012 , Presidenti i Republikës , z. Bamir Topi dekoroi me Medaljen “Pishtari i Demokracisë “…

More...
Një filozofi që qëndron aktuale...

Një filozofi që qëndron aktuale...

Popullit, zot të fateve të tij, popullit, të aftë të mendojë, i ka hije të luftojë jo me armë, por…

More...
Dekorimi i BSPSH-së

Dekorimi i BSPSH-së

Presidenti Topi dekoron Bashkimin e Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë me “Medaljen e Artë të Shqiponjës” për kontribut te çmuar…

More...
20 vjet BSPSH

20 vjet BSPSH

Image taken from the movie "The Kingdom"

Me date 16 Shkurt u festua 20 - vjetori i Bashkimit të Sindikatave të Pavarura te Shqipërisë

More...
Protestë e Minatorëve

Protestë e Minatorëve

Image taken from the movie "Transformers"

Protestë me Minatorët e Minjerës së Selenicës në Vlore

More...
Takim i përzëmërt miqsh

Takim i përzëmërt miqsh

Z.Les Valesa Presidenti i pare dhe themeluesi i Solidarnosit, si dhe President i shtetit Polak në një takim të përzëmërt…

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2010 JoomlaWorks, a business unit of Nuevvo Webware Ltd.

Bullgari, mbahet forumi rajonal i sindikatave të shëndetësisë dhe kujdesit social

E-mail Print PDF
There are no translations available.

BSPSH Bullgari 130116
Në Sofie të Bullgarisë, u mbajt forumi rajonal i Sindikatave të Shëndetësisë dhe kujdesit social organizuar nga Fondacioni “Fridrich Ebert Stiftung”. Në këtë konferencë ishin të pranishëm nga BSPSH Gani Lami, Gjovalin Markvukaj, Paolo Kaceri, Luan Shtëpani.Tashmë është bërë traditë falë kontributit të FES dhe personalisht të z. Milan Jevtiç të organizohen në shtete të ndryshme të rajonit takime të cilat kanë në themel të tyre informacionin mbi gjendjen në sektorin e shëndetësisë dhe bashkërendimin e punës mes sindikatave të rajonit tonë. Pas prezantimit të pjesëmarrësve dhe pyetjes për pritshmëritë nga ky takim, përfaqësuesit e sindikatave të sektorit të shëndetësisë së rajonit raportuan ndryshimet ligjore dhe ato që janë në proces. Po ashtu u paraqitën vështirësitë me të cilat ndeshen sindikatat, ndërkohë dhe presioni i tyre mbi qeveritë në funksion të mbrojtjes së interesave sociale dhe ekonomike të anëtarësisë dhe punonjësve të shëndetësisë. Të pranishmit në këtë takim paraqitën situatën në vendet e tyre, ku u theksua se sindikatat nuk e kanë të lehtë të depërtojnë në sektorin privat. Ndërsa në sektorin shtetëror sindikatat kanë mjaft pengesa. Përfaqësuesit e sindikatave të shëndetësisë deklaruan se megjithë konstatimet e bëra ministritë e linjës nuk veprojnë në kohë, duke shtuar se në të shumtën e rasteve mungon dialogu dhe tryeza e bisedimeve për zgjidhjen e problemeve që shqetësojnë punonjësit e këtij sektori. Duke prezantuar gjendjen në shëndetësinë shqiptare përfaqësuesit e BSPSH u shprehen se korrupsioni mbetet evident në këtë sektor.  Në spitale ka mungesë ilaçesh, po ashtu në disa spitale rajonale mungojnë mjekët specialistë. Buxheti i shtetit është i ulët për shëndetësinë, në të njejtën kohë dhe pagat e punonjësve. Përfaqësuesit e BSPSH  deklaruan në këtë takim se Sindikata e Pavarur e Shëndetësisë së Shqipërisë  është në riorganizim dhe se shumë shpejt do të mbahet Kongresi. Ata informuan pjesëmarrësit mbi ndryshimet që po i bëhen Kodit të Punës, ku një kontribut të veçantë ka dhënë BSPSH-ja,  së  fundmi dhe në komisionet parlamentare. Në seancën e dytë të këtij forumi u diskutua gjatë për kontratën  kolektive të punës, e cila u vlerësua nga të pranishmit si “Kushtetuta” e sindikatës. Pjesëmarrësit paraqitën gjendjen reale në vendet e tyre dhe se sa e rëndësishme është kontrata  jo vetëm në sektorin publik, por dhe në atë privat. Nga ana tjetër  theksi u vu tek shtimi i anëtarësisë dhe tek solidariteti. “ Bashkë jemi më të fortë”- Kështu tha gjatë fjalës së tij z. Milan Jevtic i cili i ftoi përfaqësuesit e vendeve pjesëmarrëse në këtë takim që të bashkëpunojnë dhe bashkëveprojnë me njëri- tjetrin në të mirë të anëtarësisë dhe punonjësve të shëndetësisë së rajonit.  Sipas tij, duhet më shumë informacion në mënyrë që të përcaktohen qartë dhe saktë strategjitë që duhet të ndiqen për të përballuar situatat.  Fondacioni  “Fridrich Ebert Stiftung” ashtu si deri më sot do të jetë në mbështetje të çdo nisme të seicilit vend dhe çdo nisme të përbashkët të tyre. Ky mesazh u vlerësua nga të pranishmit në forumin  rajonal të Sindikatave të Shëndetësisë dhe kujdesit  social të cilët vendosën që të përgatitet dhe një deklaratë e përbashkët që do t’i dërgohet qeverive dhe ministrive të shëndetësisë.  “Sektori shëndetësor nuk është si ai tregëtar. Duhet të eleminohen sh.a-të. Ka ardhur koha e rekomunalizimit të sektorit shtetëror në shëndetësi”. Për këto dhe tema të tjera do të diskutohet në takimin e radhës që do të mbahet në Turqi në prill 2016.

 

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Platforma i është dërguar partive politike B.S.P.SH-ja si një ndër konfederatat më të mëdha sindikale në vendin tonë që prej themelimit ka dhënë dhe jep kontributin e saj në zhvillimin e proçeseve demokratike, në garantimin e të drejtave dhe lirive themelore të njeriut duke i konsideruar reformat të domosdoshme për përparimin ekonomik të vendit, për të realizuar dhe për të përshpejtuar objektivat e integrimit të Shqipërisë në BE. Parimi themelor i veprimtarisë së B.S.P.SH-së ka qënë...

AlbanianEnglish (United Kingdom)

Të rejat e BSPSH

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet …

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Platforma i është dërguar partive politike B.S.P.SH-ja si një nd...

Hapet fushata e zgjedhjeve në SPMSH

Hapet fushata e zgjedhjeve në SPMSH

Mblidhet Konferenca  e 7-të e Sindikatës së Pavarur të Min...

Ratifiko Konventen e ILO C190

 

Partneret

afl-cio-partner Faqja elektronike në internet e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë mundesohet falë mbështetjes financiare të Qëndrës së Solidaritetit të Sindikatave Amerikane AFL-CIO.


ituc logo2BSPSH eshte anetare e ITUC

Gazeta Sindikalisti

Connect with us

 • fbBSPSH
 • fbRrjeti Rinor
 • tw
 • rss
 • in

Contact us

 • Add:Rruga e Kavajes, Ish - Ndermarrja Gjeologjike
  Tirane,
  Albania
 • Tel: +355 4 2 472154
 • Tel: +355 4 2 227579
 • Email:info@bspsh.org.al
You are here Home Rreth BSPSH AKTIVITETE Bullgari, mbahet forumi rajonal i sindikatave të shëndetësisë dhe kujdesit social