BSPSH

BSPSH DHE BSPK SË BASHKU ME NJË MARRËVESHJE BASHKËPUNIMI

BSPSH DHE BSPK SË BASHKU ME NJË MARRËVESHJE BASHKËPUNIMI

Më datë 13.01.2014 në selinë e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë u nënshkrua marrëveshja e bashkëpunimit të BSPSH…

More...

BSPSH i akordon  Kryeministrit Berisha Medaljen e Lartë “Nderi i Sindikalizmit Shqiptar”

More...
100 vjet Shtet Shqiptar

100 vjet Shtet Shqiptar

Shqipëri - Festohet 100 vjetori i pavarësisë

More...
Dekorimi i 4 sindikalistëve të BSPSH ...

Dekorimi i 4 sindikalistëve të BSPSH ...

Më datë 15 Maj 2012 , Presidenti i Republikës , z. Bamir Topi dekoroi me Medaljen “Pishtari i Demokracisë “…

More...
Një filozofi që qëndron aktuale...

Një filozofi që qëndron aktuale...

Popullit, zot të fateve të tij, popullit, të aftë të mendojë, i ka hije të luftojë jo me armë, por…

More...
Dekorimi i BSPSH-së

Dekorimi i BSPSH-së

Presidenti Topi dekoron Bashkimin e Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë me “Medaljen e Artë të Shqiponjës” për kontribut te çmuar…

More...
20 vjet BSPSH

20 vjet BSPSH

Image taken from the movie "The Kingdom"

Me date 16 Shkurt u festua 20 - vjetori i Bashkimit të Sindikatave të Pavarura te Shqipërisë

More...
Protestë e Minatorëve

Protestë e Minatorëve

Image taken from the movie "Transformers"

Protestë me Minatorët e Minjerës së Selenicës në Vlore

More...
Takim i përzëmërt miqsh

Takim i përzëmërt miqsh

Z.Les Valesa Presidenti i pare dhe themeluesi i Solidarnosit, si dhe President i shtetit Polak në një takim të përzëmërt…

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2010 JoomlaWorks, a business unit of Nuevvo Webware Ltd.

Seminar i përbashkët i SIMA Portugali dhe BSPSH

E-mail Print PDF
There are no translations available.

SIMA BSPSH 04 L

Seminar i shkëlqyer mes SIMA Portugali dhe partnerëve BSPSH, “Biznes Albania” dhe MMSR. Ky seminar, ku ishin të pranishëm Presidenti i BSPSH-së Gëzim Kalaja, drejtues të federatave,  perfaqesues te SIMA z. Alberto Simoes dhe znj. Ana Filipi , përfaqësues të Ministrisë së MMSR z. Erion Manohasa , perfaqesues  të “Biznes Albania”z. Koli Sinjari dhe znj. Erina Collaku ,  kishte si qëllim të informojë sindikalistët se si ato duhet të veprojë ku ka bashkim mes kompanive në vend dhe jashtë territorit. Vëmendje të veçantë iu kushtua nga lektorët e huaj direktivave të BE në lidhje me të drejtat e punonjësve në rast të transferimit të kompanive, apo pjesë të ndërmarrjes dhe biznesit. Megjithëse në Shqipëri ligji parashikon transferimin e aksioneve të një kompanie në një tjetër kompani, hapësira e këtij ligji është brenda territorit të Shqipërisë. Ndërkohë, përsa i përket bashkimeve ndërkufitare ndryshimet ligjore dhe përafrimi i legjislacionit shqiptar me BE dhe direktivat e Komisionit Evropian janë mëse të domosdoshme. Për BSPSH-në, tha z. Kalaja është me interes se cilat duhet të jenë  procedurat që duhet të ndiqen në mënyrë që të mbrohen punonjësit. Në kuadër të temës së këtij seminari, kreu i BSPSH bëri shumë pyetje, njëkohësisht prezantoi disa shembuj se si ka vepruar BSPSH të cilat u pritën me shumë interes nga lektorët portugezë. Po sipas tij, seminare lidhur me këtë çështje duhet të zhvillohen dhe me strukturat e BSPSH.  Rëndësi shumë të madhe për presidentin e BSPSH-së dhe të pranishmit ka dhe botimi në shqip i librit mbi Direktivën 56/ 2005 të Komisionit Europian. Ky libër u mundësua në saj të mbështetjes financiare të SIMA dhe BSPSH. Vazhdimi I seminarit do te jete ne muajin shtator ne Lisbon Portugali.

SIMA BSPSH 04 S SIMA BSPSH 03 S SIMA BSPSH 05 S
 

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Platforma i është dërguar partive politike B.S.P.SH-ja si një ndër konfederatat më të mëdha sindikale në vendin tonë që prej themelimit ka dhënë dhe jep kontributin e saj në zhvillimin e proçeseve demokratike, në garantimin e të drejtave dhe lirive themelore të njeriut duke i konsideruar reformat të domosdoshme për përparimin ekonomik të vendit, për të realizuar dhe për të përshpejtuar objektivat e integrimit të Shqipërisë në BE. Parimi themelor i veprimtarisë së B.S.P.SH-së ka qënë...

AlbanianEnglish (United Kingdom)

Të rejat e BSPSH

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet …

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Platforma i është dërguar partive politike B.S.P.SH-ja si një nd...

Hapet fushata e zgjedhjeve në SPMSH

Hapet fushata e zgjedhjeve në SPMSH

Mblidhet Konferenca  e 7-të e Sindikatës së Pavarur të Min...

Ratifiko Konventen e ILO C190

 

Partneret

afl-cio-partner Faqja elektronike në internet e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë mundesohet falë mbështetjes financiare të Qëndrës së Solidaritetit të Sindikatave Amerikane AFL-CIO.


ituc logo2BSPSH eshte anetare e ITUC

Gazeta Sindikalisti

Connect with us

 • fbBSPSH
 • fbRrjeti Rinor
 • tw
 • rss
 • in

Contact us

 • Add:Rruga e Kavajes, Ish - Ndermarrja Gjeologjike
  Tirane,
  Albania
 • Tel: +355 4 2 472154
 • Tel: +355 4 2 227579
 • Email:info@bspsh.org.al
You are here Home Rreth BSPSH AKTIVITETE Seminar i përbashkët i SIMA Portugali dhe BSPSH