BSPSH

BSPSH DHE BSPK SË BASHKU ME NJË MARRËVESHJE BASHKËPUNIMI

BSPSH DHE BSPK SË BASHKU ME NJË MARRËVESHJE BASHKËPUNIMI

Më datë 13.01.2014 në selinë e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë u nënshkrua marrëveshja e bashkëpunimit të BSPSH…

More...

BSPSH i akordon  Kryeministrit Berisha Medaljen e Lartë “Nderi i Sindikalizmit Shqiptar”

More...
100 vjet Shtet Shqiptar

100 vjet Shtet Shqiptar

Shqipëri - Festohet 100 vjetori i pavarësisë

More...
Dekorimi i 4 sindikalistëve të BSPSH ...

Dekorimi i 4 sindikalistëve të BSPSH ...

Më datë 15 Maj 2012 , Presidenti i Republikës , z. Bamir Topi dekoroi me Medaljen “Pishtari i Demokracisë “…

More...
Një filozofi që qëndron aktuale...

Një filozofi që qëndron aktuale...

Popullit, zot të fateve të tij, popullit, të aftë të mendojë, i ka hije të luftojë jo me armë, por…

More...
Dekorimi i BSPSH-së

Dekorimi i BSPSH-së

Presidenti Topi dekoron Bashkimin e Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë me “Medaljen e Artë të Shqiponjës” për kontribut te çmuar…

More...
20 vjet BSPSH

20 vjet BSPSH

Image taken from the movie "The Kingdom"

Me date 16 Shkurt u festua 20 - vjetori i Bashkimit të Sindikatave të Pavarura te Shqipërisë

More...
Protestë e Minatorëve

Protestë e Minatorëve

Image taken from the movie "Transformers"

Protestë me Minatorët e Minjerës së Selenicës në Vlore

More...
Takim i përzëmërt miqsh

Takim i përzëmërt miqsh

Z.Les Valesa Presidenti i pare dhe themeluesi i Solidarnosit, si dhe President i shtetit Polak në një takim të përzëmërt…

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2010 JoomlaWorks, a business unit of Nuevvo Webware Ltd.

ANETARËSI DHE PJESËMARRJE

E-mail Print PDF
There are no translations available.

Lidhur me anëtarësimin e organizatave ndërkombëtare ju informojmë se Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë  është anëtare me të drejta të plota i  ITUC  dhe anëtare me të drejta të plota në PERC.
Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë mban lidhje të vazhdueshme dhe kryen aktivitete të përbashkëta me ILO (Organizata Ndërkombëtare e Punës në Gjenevë dhe në zyrën rajonale të kësaj organizate në Budapest).
Përsa i përket Komiteteve tripalëshe:

 1. Jemi të përfaqësuar me pesë anëtarë në Këshillin Kombëtar të Punës, kemi edhe nënkryetarin e KKP
 2. 1 Anëtar në Shërbimin Kombëtar të Punësimit
 3. 1 Anëtar në Bordin e Sigurimeve Shoqërore
 4. Në të gjitha komisionet e Këshillit Kombëtar të Punës përfaqësohemi me nga 1 anëtar.
 5.  Në këshillin lokal të zyrave të punës vendore.
 6. Në zyrat e Pajtimit 1 anëtar.

Në Asamblenë Kombëtare përfaqësohen të gjithë të mandatuarit duke filluar nga kryetar seksioni deri në forumet drejtuese të çdo federate dhe rrethi.

Federata e aderuar në BSPSH gëzon të drejtën e përfaqësimit në Këshillin Kombëtar të  BSPSH-së me të drejta të plota. Strukturat e Federatës në bazë, nevel seksioni apo nd/jeje ( kur nuk ka seksion) gëzojnë të drejtën e anëtarit të Këshillit të Rrethit apo Prefekturës. BSPSH nëpërmjet forumeve të saj të zgjedhura  dhe administratës mbështet të gjitha veprimtaritë sindikale të federatave që zhvillohen në qendër ose në rajone të ndryshme. Ajo nëpërmjet praktikave të saj ndihmon, koordinon  e realizon platformën e bashkëpunimit midis strukturave federative dhe atyre të BSPSH- së në nivel rajoni e rrethi, në planin e brendshëm, si dhe në atë ndërkombëtar.
BSPSH mbështet çdo federatë  që kërkon të përfaqësojë kërkesat e interesat e saj social-ekonomike përballë pushtetit qëndror apo lokal.
BSPSH nëpërmjet personelit administrativ e studimor të saj, mbështet e ndihmon federatat me programe studimore e statistikore për zbatimin e politikave sindikale në drejtim të tregut të punës, uljes së varfërisë, shërbimeve të punësimit, sigurimeve shoqërore, shëndetësore dhe reformave të pensionit.
BSPSH në bashkëpunim me seksionet sindikale, ndihmon e ndjek lidhjen e zbatimin e kontratve të nivelit të II, në rajone e rrethe nëpërmjet strukturave të saj të territorit.
BSPSH ndihmon, mbështet e organizon kurse dhe seminare për trajnimin e kualifikimin sindikalist të aktivit të zgjedhur nga federatat dhe rajonet.
BSPSH mbështet dhe krijon kushte  për veprimtarinë sindikale të federatave nëpërmjet zyrave në qendër dhe në rrethe brenda mundësive financiare të buxhetit të saj.

 

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Platforma i është dërguar partive politike B.S.P.SH-ja si një ndër konfederatat më të mëdha sindikale në vendin tonë që prej themelimit ka dhënë dhe jep kontributin e saj në zhvillimin e proçeseve demokratike, në garantimin e të drejtave dhe lirive themelore të njeriut duke i konsideruar reformat të domosdoshme për përparimin ekonomik të vendit, për të realizuar dhe për të përshpejtuar objektivat e integrimit të Shqipërisë në BE. Parimi themelor i veprimtarisë së B.S.P.SH-së ka qënë...

AlbanianEnglish (United Kingdom)

Të rejat e BSPSH

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet …

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Platforma i është dërguar partive politike B.S.P.SH-ja si një nd...

Hapet fushata e zgjedhjeve në SPMSH

Hapet fushata e zgjedhjeve në SPMSH

Mblidhet Konferenca  e 7-të e Sindikatës së Pavarur të Min...

Ratifiko Konventen e ILO C190

 

Partneret

afl-cio-partner Faqja elektronike në internet e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë mundesohet falë mbështetjes financiare të Qëndrës së Solidaritetit të Sindikatave Amerikane AFL-CIO.


ituc logo2BSPSH eshte anetare e ITUC

Gazeta Sindikalisti

Connect with us

 • fbBSPSH
 • fbRrjeti Rinor
 • tw
 • rss
 • in

Contact us

 • Add:Rruga e Kavajes, Ish - Ndermarrja Gjeologjike
  Tirane,
  Albania
 • Tel: +355 4 2 472154
 • Tel: +355 4 2 227579
 • Email:info@bspsh.org.al
You are here Home Rreth BSPSH ANETARËSI & PJESËMARRJE