BSPSH

BSPSH DHE BSPK SË BASHKU ME NJË MARRËVESHJE BASHKËPUNIMI

BSPSH DHE BSPK SË BASHKU ME NJË MARRËVESHJE BASHKËPUNIMI

Më datë 13.01.2014 në selinë e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë u nënshkrua marrëveshja e bashkëpunimit të BSPSH…

More...

BSPSH i akordon  Kryeministrit Berisha Medaljen e Lartë “Nderi i Sindikalizmit Shqiptar”

More...
100 vjet Shtet Shqiptar

100 vjet Shtet Shqiptar

Shqipëri - Festohet 100 vjetori i pavarësisë

More...
Dekorimi i 4 sindikalistëve të BSPSH ...

Dekorimi i 4 sindikalistëve të BSPSH ...

Më datë 15 Maj 2012 , Presidenti i Republikës , z. Bamir Topi dekoroi me Medaljen “Pishtari i Demokracisë “…

More...
Një filozofi që qëndron aktuale...

Një filozofi që qëndron aktuale...

Popullit, zot të fateve të tij, popullit, të aftë të mendojë, i ka hije të luftojë jo me armë, por…

More...
Dekorimi i BSPSH-së

Dekorimi i BSPSH-së

Presidenti Topi dekoron Bashkimin e Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë me “Medaljen e Artë të Shqiponjës” për kontribut te çmuar…

More...
20 vjet BSPSH

20 vjet BSPSH

Image taken from the movie "The Kingdom"

Me date 16 Shkurt u festua 20 - vjetori i Bashkimit të Sindikatave të Pavarura te Shqipërisë

More...
Protestë e Minatorëve

Protestë e Minatorëve

Image taken from the movie "Transformers"

Protestë me Minatorët e Minjerës së Selenicës në Vlore

More...
Takim i përzëmërt miqsh

Takim i përzëmërt miqsh

Z.Les Valesa Presidenti i pare dhe themeluesi i Solidarnosit, si dhe President i shtetit Polak në një takim të përzëmërt…

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2010 JoomlaWorks, a business unit of Nuevvo Webware Ltd.

SINDIKATA E PUNONJËSVE TË TIPOGRAFISË SË SHQIPËRISË

E-mail Print PDF

E krijuar më 12 Dhjetor te vitit 1990 fillimisht në Shtypshkronjën Tirana e më pas në shtypshkronjat e tjera. Ka vepruar deri në vitin 1994 nën juridiksionin e BSPSH-se dhe më pas është organizuar në nivel kombëtar e njohur juridikisht nga vendimi i Gjykatës së rrethit gjyqësor Tiranë nr. nr.4 dt .10.04.1995.

Programi dhe qëllimet :
- Të hartojë , miratojë në Kongres e të zbatojë Statutin e saj .
- Të luajë rolin e avokatit për tipografët që janë të anëtarësuar në SPTSH.
- Të pajisë çdo shtypëshkronjë me kontratën kolektive të punës.
- Të realizojë edukimin e aktivit të zgjedhur dhe të anëtarësisë së saj.
- Të njohë tregun e punës dhe të ndihmojë në formimin profesional të punëtorëve të tipografisë .
- Të ketë marrëdhënie solidariteti me sindikatat e tjera brenda BSPSH-së dhe jashtë saj .
- Të zbatojë e marrë pjesë në veprimtaritë e BSPSH, UNI Graphical Europe , UNI International ku është anëtare me të drejta të plota .

E drejta e anëtarësimit : Anëtarësia ka të drejtë të kërkojë llogari e të kontribuojë për zbatimin e Statutit të SPTSH. Ka të drejtë të jap mendime dhe të kërkojë të drejta dhe përmirësim të mirëqënies së saj nga Kontrata Kolektive e punës. Gjithashtu, ka të drejtë të zgjedhë drejtuesit e sindikatës dhe të zgjidhet në drejtimin e sindikatës .Anëtarësia e SPTSH ka të drejtë të revokojë të zgjedhurit , kur ata nuk zbatojnë Statutin dhe nuk kryejnë funksionet e tyre .

Shtrirja sindikale e SPTSH është në të gjithë territorin e Shqipërisë por e përqëndruar rreth 85% në Tiranë , ku është numri më i madh i shtypshkronjave .

Kontrata e nivelit të parë ka funksionuar 5 vjet me grup përfaqësuesish të punëdhënësve më të rëndësishëm . Tashmë Shoqata e Punëdhënësve të tipografisë ende nuk është miratuar dhe kontrata nuk është lidhur për këtë vit.  Janë lidhur 13 kontrata të nivelit të dytë .

Strukturat drejtuese :
- Kongresi
- Këshilli kombëtar
- Presidenti
- Zv/Presidenti
- Këshilli Sindikal i Ndërmarrjes

Selia : Rruga e Kavajës , Ish-Ndërmarrja Gjeologjike - Tiranë .
Presidente zj. Hiqmete Daja

 

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Platforma i është dërguar partive politike B.S.P.SH-ja si një ndër konfederatat më të mëdha sindikale në vendin tonë që prej themelimit ka dhënë dhe jep kontributin e saj në zhvillimin e proçeseve demokratike, në garantimin e të drejtave dhe lirive themelore të njeriut duke i konsideruar reformat të domosdoshme për përparimin ekonomik të vendit, për të realizuar dhe për të përshpejtuar objektivat e integrimit të Shqipërisë në BE. Parimi themelor i veprimtarisë së B.S.P.SH-së ka qënë...

AlbanianEnglish (United Kingdom)

Të rejat e BSPSH

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet …

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Platforma i është dërguar partive politike B.S.P.SH-ja si një nd...

Hapet fushata e zgjedhjeve në SPMSH

Hapet fushata e zgjedhjeve në SPMSH

Mblidhet Konferenca  e 7-të e Sindikatës së Pavarur të Min...

Ratifiko Konventen e ILO C190

 

Partneret

afl-cio-partner Faqja elektronike në internet e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë mundesohet falë mbështetjes financiare të Qëndrës së Solidaritetit të Sindikatave Amerikane AFL-CIO.


ituc logo2BSPSH eshte anetare e ITUC

Gazeta Sindikalisti

Connect with us

 • fbBSPSH
 • fbRrjeti Rinor
 • tw
 • rss
 • in

Contact us

 • Add:Rruga e Kavajes, Ish - Ndermarrja Gjeologjike
  Tirane,
  Albania
 • Tel: +355 4 2 472154
 • Tel: +355 4 2 227579
 • Email:info@bspsh.org.al
You are here Home Federatat TIPOGRAFIA