BSPSH

BSPSH DHE BSPK SË BASHKU ME NJË MARRËVESHJE BASHKËPUNIMI

BSPSH DHE BSPK SË BASHKU ME NJË MARRËVESHJE BASHKËPUNIMI

Më datë 13.01.2014 në selinë e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë u nënshkrua marrëveshja e bashkëpunimit të BSPSH…

More...

BSPSH i akordon  Kryeministrit Berisha Medaljen e Lartë “Nderi i Sindikalizmit Shqiptar”

More...
100 vjet Shtet Shqiptar

100 vjet Shtet Shqiptar

Shqipëri - Festohet 100 vjetori i pavarësisë

More...
Dekorimi i 4 sindikalistëve të BSPSH ...

Dekorimi i 4 sindikalistëve të BSPSH ...

Më datë 15 Maj 2012 , Presidenti i Republikës , z. Bamir Topi dekoroi me Medaljen “Pishtari i Demokracisë “…

More...
Një filozofi që qëndron aktuale...

Një filozofi që qëndron aktuale...

Popullit, zot të fateve të tij, popullit, të aftë të mendojë, i ka hije të luftojë jo me armë, por…

More...
Dekorimi i BSPSH-së

Dekorimi i BSPSH-së

Presidenti Topi dekoron Bashkimin e Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë me “Medaljen e Artë të Shqiponjës” për kontribut te çmuar…

More...
20 vjet BSPSH

20 vjet BSPSH

Image taken from the movie "The Kingdom"

Me date 16 Shkurt u festua 20 - vjetori i Bashkimit të Sindikatave të Pavarura te Shqipërisë

More...
Protestë e Minatorëve

Protestë e Minatorëve

Image taken from the movie "Transformers"

Protestë me Minatorët e Minjerës së Selenicës në Vlore

More...
Takim i përzëmërt miqsh

Takim i përzëmërt miqsh

Z.Les Valesa Presidenti i pare dhe themeluesi i Solidarnosit, si dhe President i shtetit Polak në një takim të përzëmërt…

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2010 JoomlaWorks, a business unit of Nuevvo Webware Ltd.

ASAMBLEJA KOMBËTARE E BSPSH-së

E-mail Print PDF

Asambleja Kombëtare e BSPSH-së është organi më i lartë vendimarrës pas Kongresit të BSPSH. Numri i përgjithshëm i anëtareve të saj është  101 anëtarë.
Të drejtën e anëtarit të Asamblesë së BSPSH-së e kanë drejtuesit  e seksioneve të sindikatave rajonale, federative dhe organeve qëndrore të BSPSH-së, sipas kritereve të mëposhtme:

 1. 45 mandate për sindikatat federative sipas realizimit të shlyerjes së detyrimeve të kontributit sindikal.
 2. 45 mandate për sindikatat rajonale sipas realizimit të përfaqësueshmërisë  më të madhe me kontrata të nivelit të dytë;
 3. 11 mandate për organet qëndrore të BSPSH-së: Presidenti, sekretariati, forumet dhe departamentet e saj.

Ndjekja dhe zbatimi i kritereve  të mësipërme bëhet me propozim të Sekretariatit dhe vendimeve të Presidentit, i cili sipas statutit ka të drejtë që mbas kongresit  të bëjë konstituimin e anëtarëve të asamblesë, sipas  kritereve të mësipërme.
Institucioni i Presidentit me propozim të Sekretariatit të BSPSH-së dhe në konsultim me Komisionin e Interpretimit dhe Zbatimit të Statutit ka të drejtë të bëjë rivlerësime të mandateve të shpërndara  në strukturat federative dhe ato rajonale në bazë të kritereve të përcaktuara në pikën a dhe b të këtij neni.

Punimet e Asamblesë drejtohen nga Presidenti, nga drejtuesi i Federatës më të përfaqësuar dhe drejtuesi i prefekturës më të përfaqësuar.

Përbërja e Asamblesë Kombëtare miratohet në Kongresin e BSPSH-së. Asambleja zakonisht thirret një herë në dy vjet. Jashtë radhe ajo mund të mblidhet me propozim të Këshillit  Kombëtar.
Mandati i anëtarit të Asamblesë është i vlefshëm për aq kohë sa drejtuesit sindikalë ruajnë funksionet e mësipërme.

 

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Platforma i është dërguar partive politike B.S.P.SH-ja si një ndër konfederatat më të mëdha sindikale në vendin tonë që prej themelimit ka dhënë dhe jep kontributin e saj në zhvillimin e proçeseve demokratike, në garantimin e të drejtave dhe lirive themelore të njeriut duke i konsideruar reformat të domosdoshme për përparimin ekonomik të vendit, për të realizuar dhe për të përshpejtuar objektivat e integrimit të Shqipërisë në BE. Parimi themelor i veprimtarisë së B.S.P.SH-së ka qënë...

AlbanianEnglish (United Kingdom)

Të rejat e BSPSH

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet …

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Platforma i është dërguar partive politike B.S.P.SH-ja si një nd...

Hapet fushata e zgjedhjeve në SPMSH

Hapet fushata e zgjedhjeve në SPMSH

Mblidhet Konferenca  e 7-të e Sindikatës së Pavarur të Min...

Ratifiko Konventen e ILO C190

 

Partneret

afl-cio-partner Faqja elektronike në internet e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë mundesohet falë mbështetjes financiare të Qëndrës së Solidaritetit të Sindikatave Amerikane AFL-CIO.


ituc logo2BSPSH eshte anetare e ITUC

Gazeta Sindikalisti

Connect with us

 • fbBSPSH
 • fbRrjeti Rinor
 • tw
 • rss
 • in

Contact us

 • Add:Rruga e Kavajes, Ish - Ndermarrja Gjeologjike
  Tirane,
  Albania
 • Tel: +355 4 2 472154
 • Tel: +355 4 2 227579
 • Email:info@bspsh.org.al
You are here Home Rreth BSPSH STRUKTURAT DREJTUESE ASAMBLEJA KOMBËTARE