BSPSH

BSPSH DHE BSPK SË BASHKU ME NJË MARRËVESHJE BASHKËPUNIMI

BSPSH DHE BSPK SË BASHKU ME NJË MARRËVESHJE BASHKËPUNIMI

Më datë 13.01.2014 në selinë e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë u nënshkrua marrëveshja e bashkëpunimit të BSPSH…

More...

BSPSH i akordon  Kryeministrit Berisha Medaljen e Lartë “Nderi i Sindikalizmit Shqiptar”

More...
100 vjet Shtet Shqiptar

100 vjet Shtet Shqiptar

Shqipëri - Festohet 100 vjetori i pavarësisë

More...
Dekorimi i 4 sindikalistëve të BSPSH ...

Dekorimi i 4 sindikalistëve të BSPSH ...

Më datë 15 Maj 2012 , Presidenti i Republikës , z. Bamir Topi dekoroi me Medaljen “Pishtari i Demokracisë “…

More...
Një filozofi që qëndron aktuale...

Një filozofi që qëndron aktuale...

Popullit, zot të fateve të tij, popullit, të aftë të mendojë, i ka hije të luftojë jo me armë, por…

More...
Dekorimi i BSPSH-së

Dekorimi i BSPSH-së

Presidenti Topi dekoron Bashkimin e Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë me “Medaljen e Artë të Shqiponjës” për kontribut te çmuar…

More...
20 vjet BSPSH

20 vjet BSPSH

Image taken from the movie "The Kingdom"

Me date 16 Shkurt u festua 20 - vjetori i Bashkimit të Sindikatave të Pavarura te Shqipërisë

More...
Protestë e Minatorëve

Protestë e Minatorëve

Image taken from the movie "Transformers"

Protestë me Minatorët e Minjerës së Selenicës në Vlore

More...
Takim i përzëmërt miqsh

Takim i përzëmërt miqsh

Z.Les Valesa Presidenti i pare dhe themeluesi i Solidarnosit, si dhe President i shtetit Polak në një takim të përzëmërt…

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2010 JoomlaWorks, a business unit of Nuevvo Webware Ltd.

“Roli i sindikatës si një element i domosdoshëm dhe tregues për demokracinë e një vendi në negociatat me BE për aderimin e Shqipërisë në familjen europiane”.

E-mail Print PDF
There are no translations available.

Seminari u zhvillua në datën 24 maj 2012, mjediset e Hotel “Imperial “ Elbasan.

24-Maj-2012Në këtë seminar morën pjesë 30 sindikalistë nga qyteti i Elbasanit dhe Prenjasit, kryesisht kryetarë dhe anëtarë të këshillave drejtuese të sindikatave të; ndërmarrjeve të minierave, çimentos, shëndetësisë, arsimit, CEZ Shpërndarje si dhe përfaqësues të Forumit Rinor të Elbasanit.
Në këtë veprimtari, nëpërmjët temave të përgatitura nga Departamenti i Edukimit dhe Departamenti Juridik i BSPSH-së, pjesëmarrësit u njohën me një historik të shkurtër të krijimit të Bashkimit Evropian, me konkluzionet e raportprogresit të BE –së për sindikatat, si dhe rolin që luan BSPSH në zhvillimin e dialogut social me partnerët socialë dhe Qeverinë, si normë demokratike dhe strategji e sindikatës për rritjen e rolit të saj si faktor për anëtarësimin e Shqipërisë në BE.

Në këtë veprimtari merrte pjesë edhe Presidenti i BSPSH-së, zoti Gëzim Kalaja, i cili prezantoi një panoramë të përgjithshme të situatës ekonomike e sociale në vend duke u ndalur në mënyrë të veçantë në strategjinë e BSPSH-së për të ndërtuar një dialog konstruktiv me partnerët socialë, në nivel qëndror dhe lokal, veçanërisht me punëdhënësit, në kushtet e pasojave të krisëz globale, si dhe përpjekjet e bëra nga BSPSH për respektimin nga Qeveria të Marrëveshjes tripalëshe të nënshkruar vitin e kaluar midis partnerëve socialë.
Gjatë trajtimit të temave dhe diskutimit të pjesëmarrësve u evidentua roli i sindikatës në një vend demokratik dhe domosdoshmëria e zhvillimit të një dialogu social konstruktiv, si normë dhe kërkesë e BE-së.
Me shumë interes u realizua një punë në grup, ku pjesëmarrësit trajtuan rolin e sindikatës, kompetencat që i jep asaj legjislacioni i punës për problemet sociale dhe kontratën kolektive si një akt ligjor që i shërben sindikatës për mbrojtjen e anëtarësisë së saj.
Gjithashtu u ndalëm në 12 kërkesat e BE-së për pranimin e Shqipërisë si vend kandidat dhe ku ajo e sheh veten e saj si faktor i rëndësishëm lidhur me marrëdhëniet e punës, si dhe problemet sociale të punëtorëve shqiptarë.

SEMINAR RAJONAL I ZHVILLUAR NË RRETHIN E ELBASANIT FINANCUAR NGA FONDACIONI FRIEDRICH EBERT STIFTUNG

 

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Platforma i është dërguar partive politike B.S.P.SH-ja si një ndër konfederatat më të mëdha sindikale në vendin tonë që prej themelimit ka dhënë dhe jep kontributin e saj në zhvillimin e proçeseve demokratike, në garantimin e të drejtave dhe lirive themelore të njeriut duke i konsideruar reformat të domosdoshme për përparimin ekonomik të vendit, për të realizuar dhe për të përshpejtuar objektivat e integrimit të Shqipërisë në BE. Parimi themelor i veprimtarisë së B.S.P.SH-së ka qënë...

AlbanianEnglish (United Kingdom)

Të rejat e BSPSH

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet …

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Platforma i është dërguar partive politike B.S.P.SH-ja si një nd...

Hapet fushata e zgjedhjeve në SPMSH

Hapet fushata e zgjedhjeve në SPMSH

Mblidhet Konferenca  e 7-të e Sindikatës së Pavarur të Min...

Ratifiko Konventen e ILO C190

 

Partneret

afl-cio-partner Faqja elektronike në internet e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë mundesohet falë mbështetjes financiare të Qëndrës së Solidaritetit të Sindikatave Amerikane AFL-CIO.


ituc logo2BSPSH eshte anetare e ITUC

Gazeta Sindikalisti

Connect with us

 • fbBSPSH
 • fbRrjeti Rinor
 • tw
 • rss
 • in

Contact us

 • Add:Rruga e Kavajes, Ish - Ndermarrja Gjeologjike
  Tirane,
  Albania
 • Tel: +355 4 2 472154
 • Tel: +355 4 2 227579
 • Email:info@bspsh.org.al
You are here Home Shkolla e BSPSH Aktivitetet e shkolles “Roli i sindikatës si një element i domosdoshëm dhe tregues për demokracinë e një vendi në negociatat me BE për aderimin e Shqipërisë në familjen europiane”.