BSPSH

BSPSH DHE BSPK SË BASHKU ME NJË MARRËVESHJE BASHKËPUNIMI

BSPSH DHE BSPK SË BASHKU ME NJË MARRËVESHJE BASHKËPUNIMI

Më datë 13.01.2014 në selinë e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë u nënshkrua marrëveshja e bashkëpunimit të BSPSH…

More...

BSPSH i akordon  Kryeministrit Berisha Medaljen e Lartë “Nderi i Sindikalizmit Shqiptar”

More...
100 vjet Shtet Shqiptar

100 vjet Shtet Shqiptar

Shqipëri - Festohet 100 vjetori i pavarësisë

More...
Dekorimi i 4 sindikalistëve të BSPSH ...

Dekorimi i 4 sindikalistëve të BSPSH ...

Më datë 15 Maj 2012 , Presidenti i Republikës , z. Bamir Topi dekoroi me Medaljen “Pishtari i Demokracisë “…

More...
Një filozofi që qëndron aktuale...

Një filozofi që qëndron aktuale...

Popullit, zot të fateve të tij, popullit, të aftë të mendojë, i ka hije të luftojë jo me armë, por…

More...
Dekorimi i BSPSH-së

Dekorimi i BSPSH-së

Presidenti Topi dekoron Bashkimin e Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë me “Medaljen e Artë të Shqiponjës” për kontribut te çmuar…

More...
20 vjet BSPSH

20 vjet BSPSH

Image taken from the movie "The Kingdom"

Me date 16 Shkurt u festua 20 - vjetori i Bashkimit të Sindikatave të Pavarura te Shqipërisë

More...
Protestë e Minatorëve

Protestë e Minatorëve

Image taken from the movie "Transformers"

Protestë me Minatorët e Minjerës së Selenicës në Vlore

More...
Takim i përzëmërt miqsh

Takim i përzëmërt miqsh

Z.Les Valesa Presidenti i pare dhe themeluesi i Solidarnosit, si dhe President i shtetit Polak në një takim të përzëmërt…

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2010 JoomlaWorks, a business unit of Nuevvo Webware Ltd.

Informacion mbi zhvillimin e punimeve të Konferencës Zgjedhore të SPM rajoni Mat .

E-mail Print PDF
Në përputhje me vendimet e Këshillit Kombëtar të SPMSH mbajtur më 5.5 12 në qytetin e Elbasanit më datë 26 Maj 2012 Sindikata e Pavarur e Minierave Rajoni Mat në kuadër të zhvillimeve të Kongresit të VItë të SPMSH zhvilloi Konfrencën Zgjedhore te saj .
 • Në Konferencë morën pjesë 60 delegatë me të drejtë vote të mandatuar nga strukturat vendimmarrëse të organizatës rajonale sindikale Mat .
 • Në konferencën zgjedhore të rajonit të Matit asistohej dhe Presidenti i SPMSH z. Gëzim Kalaja dhe të deleguarit e Kryesisë së Përgjithshme të SPMSH z. Jonuz Gjetani , zv/President për Organizmin dhe z. Ahmet Kateshi , Kryetar i SPMSH Tiranë .
 • Në emër të SPM rajonale Mat raportin e veprimtarisë për periudhën midis dy konferencave zgjedhore e mbajti z. Myftar Gjetani , i cili mbasi paqyroi aktivitetin 5 vjeçar të seksionit sindikal të rajonit të Matit parashtroi dhe disa kërkesa në emër të strukturave sindikale të cilat u miratuan nëpërmjet rezolutës së kësaj konference . Nga raporti midis të tjerave u vlerësua puna e mirë për lidhjen e 80 kontratave kolektive të rajonit industrial Mat , gjithashtu u konfirmua dhe rritja e numrit të punonjësve që aderojnë në SPMSH nga 636 në 846 , të cilat aktualisht sot janë në marrëdhënie pune.
 • Mbas diskutimeve të delegatëve të konferencës zgjedhore fjalën përshëndetëse në emër të SPMSH e mbajti Presidenti i sindikatës z. Gëzim Kalaja i cili midis të tjerave theksoi realizimin e objektivave të Kongresit të Vtë të SPMSH në drejtimin politik – organizativ , në drejtimin social - ekonomik , në drejtim të zhvillimit të industrisë së minierave , si dhe përmirësimin e marrëdhënieve të mëtejshme në marrëdhënie më organizatat ndërkombëtare. Në fjalën përshëndetëse midis të tjerave theksoi realizimin e kërkesave për përmirësimin e kushteve të punës të miratimit të ligjeve dhe akteve nënligjore që kanë të bëjnë më sigurimin teknik dhe shëndetin në punë , me liritë sindikale deri në ato të ngritjes së pagës minimale dhe pagave në çdo proces dhe vende pune për të gjithë punonjësit e industrisë minerare të realizuara nëpërmjet nënshkrimit të kontratave kolektive .
Një rëndësi të veçantë gjatë fjalës përshëndetëse z. Gëzim Kalaja i kushtoi vlerësimit të Akt-Marrëveshjes midis Qeverisë - Sindikatës dhe Pundhënësve ku gjatë zbatimit të saj ka patur mjaft impakte pozitive jo vetëm për punonjësit në përgjithësi por edhe për bizneset dhe subjektet private sidomos në ruajtjen e pandryshueshme të çmimit të energjisë elektrike për një periudhë relativisht të gjatë .
Në fund të përshëndetjes z, Kalaja i bëri të ditur të gjithë delegatëve të konferencës së SPMSH ka luftuar dhe do të angazhohet dhe në të ardhmen në mënyrë të pandërprerë për realizimin e të gjitha kërkesave në planin social- ekonomik , për hapjen e fronteve të reja të punës , për rritjen e jetëgjatësisë së pasurive nën tokësore , për përmirësimin e mëtejshëm të kushteve të punës, sigurisë dhe shëndetit , për dhënien e ndihmës së asistencës ligjore , për problemet që shqetësojnë anëtarësinë , për ndjekjen në mënyrë të vazhdueshme të përmirësimeve të rregullave dhe akteve nënligjore që kanë të bëjnë më industrinë minerare , si dhe objektivitetin e qëndrimit real të kërkesave që kanë të bëjnë me uljen e moshës së daljes në pension për punonjësit e nëntokës.
Dikutimet e delegatëve u përqëndruan rreth raportit dhe fjalës së Presidentit z. Kalaja .
 • Konferencën zgjedhore e përshëndeti dhe deputeti i zonës z. Bedri Hoxha i cili midis të tjerave premtoi se do të jetë pranë minatorëve për zgjidhjen e problemeve të ndryshme social- ekonomike .
 • Në fund konferenca kaloi në procedurën e votimit nën monitorimin e BSPSH drejtuar nga sekretari organizativ i saj z. Koço Jani .
 • Delegatët e konferencës në mënyrë unanime zgjodhën z. Myftar Gjetani Kryetar të Sindikatës së Rajonit Mat .
 • Fjalën me rastin e mbylljes së Konferencës e mori Kryetari i ri , i cili mbasi përshëndeti të gjithë delegatët për besimin e treguar ndaj tij kaloi në votim Rezolutën e Konferencës si më poshtë vijon :
docShkarkoni te plote Rezoluten
 

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Platforma i është dërguar partive politike B.S.P.SH-ja si një ndër konfederatat më të mëdha sindikale në vendin tonë që prej themelimit ka dhënë dhe jep kontributin e saj në zhvillimin e proçeseve demokratike, në garantimin e të drejtave dhe lirive themelore të njeriut duke i konsideruar reformat të domosdoshme për përparimin ekonomik të vendit, për të realizuar dhe për të përshpejtuar objektivat e integrimit të Shqipërisë në BE. Parimi themelor i veprimtarisë së B.S.P.SH-së ka qënë...

AlbanianEnglish (United Kingdom)

Të rejat e BSPSH

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet …

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Platforma i është dërguar partive politike B.S.P.SH-ja si një nd...

Hapet fushata e zgjedhjeve në SPMSH

Hapet fushata e zgjedhjeve në SPMSH

Mblidhet Konferenca  e 7-të e Sindikatës së Pavarur të Min...

Ratifiko Konventen e ILO C190

 

Partneret

afl-cio-partner Faqja elektronike në internet e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë mundesohet falë mbështetjes financiare të Qëndrës së Solidaritetit të Sindikatave Amerikane AFL-CIO.


ituc logo2BSPSH eshte anetare e ITUC

Gazeta Sindikalisti

Connect with us

 • fbBSPSH
 • fbRrjeti Rinor
 • tw
 • rss
 • in

Contact us

 • Add:Rruga e Kavajes, Ish - Ndermarrja Gjeologjike
  Tirane,
  Albania
 • Tel: +355 4 2 472154
 • Tel: +355 4 2 227579
 • Email:info@bspsh.org.al
You are here Home Federatat MINATORËT KONGRESI I VItë I SPMSH Informacion mbi zhvillimin e punimeve të Konferencës Zgjedhore të SPM rajoni Mat .