BSPSH

BSPSH DHE BSPK SË BASHKU ME NJË MARRËVESHJE BASHKËPUNIMI

BSPSH DHE BSPK SË BASHKU ME NJË MARRËVESHJE BASHKËPUNIMI

Më datë 13.01.2014 në selinë e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë u nënshkrua marrëveshja e bashkëpunimit të BSPSH…

More...

BSPSH i akordon  Kryeministrit Berisha Medaljen e Lartë “Nderi i Sindikalizmit Shqiptar”

More...
100 vjet Shtet Shqiptar

100 vjet Shtet Shqiptar

Shqipëri - Festohet 100 vjetori i pavarësisë

More...
Dekorimi i 4 sindikalistëve të BSPSH ...

Dekorimi i 4 sindikalistëve të BSPSH ...

Më datë 15 Maj 2012 , Presidenti i Republikës , z. Bamir Topi dekoroi me Medaljen “Pishtari i Demokracisë “…

More...
Një filozofi që qëndron aktuale...

Një filozofi që qëndron aktuale...

Popullit, zot të fateve të tij, popullit, të aftë të mendojë, i ka hije të luftojë jo me armë, por…

More...
Dekorimi i BSPSH-së

Dekorimi i BSPSH-së

Presidenti Topi dekoron Bashkimin e Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë me “Medaljen e Artë të Shqiponjës” për kontribut te çmuar…

More...
20 vjet BSPSH

20 vjet BSPSH

Image taken from the movie "The Kingdom"

Me date 16 Shkurt u festua 20 - vjetori i Bashkimit të Sindikatave të Pavarura te Shqipërisë

More...
Protestë e Minatorëve

Protestë e Minatorëve

Image taken from the movie "Transformers"

Protestë me Minatorët e Minjerës së Selenicës në Vlore

More...
Takim i përzëmërt miqsh

Takim i përzëmërt miqsh

Z.Les Valesa Presidenti i pare dhe themeluesi i Solidarnosit, si dhe President i shtetit Polak në një takim të përzëmërt…

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2010 JoomlaWorks, a business unit of Nuevvo Webware Ltd.

Informacion mbi zhvillimin e punimeve të Konferencës Zgjedhore në fabrikën e Çimentos Fushë Krujë.

E-mail Print PDF
Në zbatim të vendimit të Këshillit Kombëtar të SPMSH mbajtur më 5.5.2012 në qytetin e Elbasanit , Sindikata e Pavarur e Çimentos Fushë Krujë më datë 15 Qershor 2012 në kuadër të zhvillimit të Kongresit të VItë të SPMSH zhvilloi Konferencën e saj zgjedhore .

Në konferencë morën pjesë 32 delegatë të mandatuar nga Sindikata e sektorëve , si ai i sillosit, furrat e pjekjes , ofiçina , elektriku , sektori i mirëmbajtjes , gurores dhe transportit .

Në konferencën zgjedhore të fabrikës së Çimentos Fushë Krujë asistoi Presidenti i SPMSH z. Gëzim Kalaja dhe të deleguarit e Kryesisë së Përgjithshme të SPMSH z. Sami Kariqi zv/President i SPMSH , z. Jonuz Xhetani ,zv/President për problemet organizative dhe z. Ahmet Kateshi , Kryetar i Sindikatës Rajonale Tiranë .

Raportin në emër të Sindikatës së Pavarur të Fabrikës së Çimentos Fushë Krujë e mbajti z. Alban Zalla , Kryetar i kësaj sindikate , i cili mbasi vlerësoi punën e mirë të Këshillit Sindikal për veprimtarinë 4 vjeçare shtroi përpara Konferencës objektivat dhe detyrat e Këshillit Sindikal për 5 vjeçarin e ardhshëm.

Konferencën e përshëndeti në emër të SPMSH Presidenti i saj z. Gëzim Kalaja , i cili pasi vlerësoi punën dhe veprimtarinë sindikale të Këshillit Sindikal të Fabrikës së Çimentos theksoi realizmin e detyrat të Kongresit të Vtë të SMPSH në të gjitha drejtimet veçanërisht ato të përmirësimit të kushteve të punës , të miratimit të akteve ligjore që kanë të bëjnë me sigurinë dhe shëndetin , si dhe ato të ngritjes së pagës minimale dhe pagave në proceset e ndryshme të punës .

Një rëndësi të veçantë gjatë fjalës përshëndetëse z. Gëzim Kalaja i kushtoi vlerësimit të Akt-Marrëveshjes midis Qeverisë - Sindikatës dhe Punëdhënësve ku gjatë zbatimit të saj ka patur mjaft impakte pozitive jo vetëm për punonjësit në përgjithësi por edhe për bizneset dhe subjektet private sidomos në ruajtjen e pandryshueshme të çmimit të energjisë elektrike për një periudhë relativisht të gjatë , rritjes dy herë rradhazi të pagës minimale, etj.

Në fund të fjalës përshëndetëse , z. Kalaja i garantoi të gjithë delegatët e konferencës se objektivat dhe detyrat e kongresit të VI të të SPMSH do të realizohen me sukses duke patur një bashkëpunim dhe bashkërendim të ndërsjelltë të të gjithë strukturave sindikale nga niveli i bazës deri në qendër , gjithashtu u bëri thirrje delegatëve të zgjedhin kryesinë dhe kryetarin e ri të Këshillit Sindikal mbi bazën e normave demokratike që janë përcaktuar në statutin e SPMSH .

Konferenca kaloi në procedurën e vendimit në mënyrë korrekte duke zgjidhur Komisionin e Votimit në mënyrë demokratike nën monitorimin e të deleguarve të SPMSH.

Delegatët me shumicë votash zgjodhën në krye të sindikatës z. Genc Zalla .

Konferencën e shpalli të mbyllur kryetari i saj i cili mbasi vlerësoi besimin e delegatëve në detyrën e drejtuesit të sindikatës të fabrikës së çimentos kaloi për votim rezolutën e konferencës si mëposht :

docShkarkoni te plote REZOLUTEN
 

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Platforma i është dërguar partive politike B.S.P.SH-ja si një ndër konfederatat më të mëdha sindikale në vendin tonë që prej themelimit ka dhënë dhe jep kontributin e saj në zhvillimin e proçeseve demokratike, në garantimin e të drejtave dhe lirive themelore të njeriut duke i konsideruar reformat të domosdoshme për përparimin ekonomik të vendit, për të realizuar dhe për të përshpejtuar objektivat e integrimit të Shqipërisë në BE. Parimi themelor i veprimtarisë së B.S.P.SH-së ka qënë...

AlbanianEnglish (United Kingdom)

Të rejat e BSPSH

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet …

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Platforma i është dërguar partive politike B.S.P.SH-ja si një nd...

Hapet fushata e zgjedhjeve në SPMSH

Hapet fushata e zgjedhjeve në SPMSH

Mblidhet Konferenca  e 7-të e Sindikatës së Pavarur të Min...

Ratifiko Konventen e ILO C190

 

Partneret

afl-cio-partner Faqja elektronike në internet e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë mundesohet falë mbështetjes financiare të Qëndrës së Solidaritetit të Sindikatave Amerikane AFL-CIO.


ituc logo2BSPSH eshte anetare e ITUC

Gazeta Sindikalisti

Connect with us

 • fbBSPSH
 • fbRrjeti Rinor
 • tw
 • rss
 • in

Contact us

 • Add:Rruga e Kavajes, Ish - Ndermarrja Gjeologjike
  Tirane,
  Albania
 • Tel: +355 4 2 472154
 • Tel: +355 4 2 227579
 • Email:info@bspsh.org.al
You are here Home Federatat MINATORËT KONGRESI I VItë I SPMSH Informacion mbi zhvillimin e punimeve të Konferencës Zgjedhore në fabrikën e Çimentos Fushë Krujë.