BSPSH

BSPSH DHE BSPK SË BASHKU ME NJË MARRËVESHJE BASHKËPUNIMI

BSPSH DHE BSPK SË BASHKU ME NJË MARRËVESHJE BASHKËPUNIMI

Më datë 13.01.2014 në selinë e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë u nënshkrua marrëveshja e bashkëpunimit të BSPSH…

More...

BSPSH i akordon  Kryeministrit Berisha Medaljen e Lartë “Nderi i Sindikalizmit Shqiptar”

More...
100 vjet Shtet Shqiptar

100 vjet Shtet Shqiptar

Shqipëri - Festohet 100 vjetori i pavarësisë

More...
Dekorimi i 4 sindikalistëve të BSPSH ...

Dekorimi i 4 sindikalistëve të BSPSH ...

Më datë 15 Maj 2012 , Presidenti i Republikës , z. Bamir Topi dekoroi me Medaljen “Pishtari i Demokracisë “…

More...
Një filozofi që qëndron aktuale...

Një filozofi që qëndron aktuale...

Popullit, zot të fateve të tij, popullit, të aftë të mendojë, i ka hije të luftojë jo me armë, por…

More...
Dekorimi i BSPSH-së

Dekorimi i BSPSH-së

Presidenti Topi dekoron Bashkimin e Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë me “Medaljen e Artë të Shqiponjës” për kontribut te çmuar…

More...
20 vjet BSPSH

20 vjet BSPSH

Image taken from the movie "The Kingdom"

Me date 16 Shkurt u festua 20 - vjetori i Bashkimit të Sindikatave të Pavarura te Shqipërisë

More...
Protestë e Minatorëve

Protestë e Minatorëve

Image taken from the movie "Transformers"

Protestë me Minatorët e Minjerës së Selenicës në Vlore

More...
Takim i përzëmërt miqsh

Takim i përzëmërt miqsh

Z.Les Valesa Presidenti i pare dhe themeluesi i Solidarnosit, si dhe President i shtetit Polak në një takim të përzëmërt…

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2010 JoomlaWorks, a business unit of Nuevvo Webware Ltd.

Informacion mbi zhvillimin e punimeve të Konferencës Zgjedhore të Rajonit Minerar Elbasan

E-mail Print PDF
Më 16 Qershor 2012 në qytetin e Elbasanit në kuadër të zhvillimit të Kongresit të VItë të SPMSH u zhvillua Konferenca zgjedhore e rajonit minerar të Elbasanit.

Në konferencë morën pjesë rreth 60 delegatë që përfaqësonin anëtarësinë sindikale të punonjësve të farikës së çimentos, gurores , të uzinës së ferokromit dhe sektorit të metalurgjisë me të drejtë vote nga strukturate e tyre sindikale vendimmarrëse.

Në konferencën zgjedhore të rajonit të Elbasanit mori pjesë Presidenti i SPMSH z. Gëzim Kalaja, si dhe të deleguarit e Kryesisë së Përgjithshme të SPMSH z. Sami Kariqi zv/President i SPMSH , z. Jonuz Xhetani ,zv/President për problemet organizative dhe z. Ahmet Kateshi , Kryetar i Sindikatës të Rajonit Minerar Tiranë .

Raportin mbi aktivitetin dhe veprimtarinë sindikale midis dy konferencave zgjedhore e mbajti z. Romeo Haskaj , i cili në emër të Këshillit Sindikal vlerësoi punën dhe veprimtarinë e sindikatës gjatë 4 vjetëve dhe ndihmën e vlefshme që kanë dhënë drejtuesit e strukturave qëndrore të SPMSH në drejtim të edukimit sindikalist , si dhe në hartimin dhe realizimin e elementëve të kontratës kolektive në përgjithësi dhe të asaj të fabrikës së çimentos në veçanti .

Mbas pyetjeve dhe diskutimeve të delegatëve rreth raportit e mori fjalën z. Gëzim Kalaja Presidenti i SPMSH , i cili pasi vlerësoi punën dhe aktivitetin 4 vjeçar të Sindikatës Rajonale të Elbasanit, informi delegatët e konferencës zgjedhore mbi realizmin e objektivave të Kongresit të Vtë të SMPSH në drejtimin politiko- organizativ, atë social – ekonomik , si dhe në drejtim të përmirësimit të mëtejshëm të kërkesave dhe kushteve të punës në kuadrin e punës së denjë .

Gjatë fjalës përshëndetëse z. Gëzim Kalaja vlerësoi nënshkrimin e Akt-Marrëveshjes midis Qeverisë - Sindikatës dhe Punëdhënësve e cila gjatë zbatimit të saj ka patur mjaft impakte pozitive sidomos për konsumatorët familjar në ruajtjen e pandryshueshme të çmimit të energjisë elektrike për një periudhë relativisht të gjatë, gjë që duhet vlerësuar nga e gjithë anëtarësia sindikale si dhe përfitimin që kanë punonjësit nga rritja dy herë rradhazi e pagës minimale.

Gjithashtu z. Kalaja informoi delegatët e konferencës për projekt-detyrat e reja që do t’i paraqiten Kongresit të VI të të SPMSH sidomos çështjet e përmirësimit të mëtejshëm të kushteve të punës, sigurisë së shëndetit, sigurimeve shoqërore e shëndetësore, dhënien e asistencës ligjore më të kualifikuar , si dhe objektivitetin e qëndrimit real të kërkesave që kanë të bëjnë më moshën e daljes në pension të punonjësve të indrustrisë së rëndë, në veçanti punonjësve të nëntokës për barazimin e pensioneve të plota të këtyre punonjësve me punonjësit e aviacionit civil.

Në fund , Konferenca kaloi në procedurën e votimit dhe sipas vendimit të Komisionit të Votimit , Kryetar i sindikatës të rajonit minenar të Elbasanit me shumicë u votash z. Romeo Haskaj, i cili në fjalën e tij mbyllëse u zotua për realizimin e detyrave që do shtrojë Kongresit iVItë i SPMSH dhe kaloi për votim rezolutën e konferencës si mëposht :

doc Shkarkoni te plote REZOLUTEN
 

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Platforma i është dërguar partive politike B.S.P.SH-ja si një ndër konfederatat më të mëdha sindikale në vendin tonë që prej themelimit ka dhënë dhe jep kontributin e saj në zhvillimin e proçeseve demokratike, në garantimin e të drejtave dhe lirive themelore të njeriut duke i konsideruar reformat të domosdoshme për përparimin ekonomik të vendit, për të realizuar dhe për të përshpejtuar objektivat e integrimit të Shqipërisë në BE. Parimi themelor i veprimtarisë së B.S.P.SH-së ka qënë...

AlbanianEnglish (United Kingdom)

Të rejat e BSPSH

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet …

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Platforma i është dërguar partive politike B.S.P.SH-ja si një nd...

Hapet fushata e zgjedhjeve në SPMSH

Hapet fushata e zgjedhjeve në SPMSH

Mblidhet Konferenca  e 7-të e Sindikatës së Pavarur të Min...

Ratifiko Konventen e ILO C190

 

Partneret

afl-cio-partner Faqja elektronike në internet e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë mundesohet falë mbështetjes financiare të Qëndrës së Solidaritetit të Sindikatave Amerikane AFL-CIO.


ituc logo2BSPSH eshte anetare e ITUC

Gazeta Sindikalisti

Connect with us

 • fbBSPSH
 • fbRrjeti Rinor
 • tw
 • rss
 • in

Contact us

 • Add:Rruga e Kavajes, Ish - Ndermarrja Gjeologjike
  Tirane,
  Albania
 • Tel: +355 4 2 472154
 • Tel: +355 4 2 227579
 • Email:info@bspsh.org.al
You are here Home Federatat MINATORËT KONGRESI I VItë I SPMSH Informacion mbi zhvillimin e punimeve të Konferencës Zgjedhore të Rajonit Minerar Elbasan