BSPSH

BSPSH DHE BSPK SË BASHKU ME NJË MARRËVESHJE BASHKËPUNIMI

BSPSH DHE BSPK SË BASHKU ME NJË MARRËVESHJE BASHKËPUNIMI

Më datë 13.01.2014 në selinë e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë u nënshkrua marrëveshja e bashkëpunimit të BSPSH…

More...

BSPSH i akordon  Kryeministrit Berisha Medaljen e Lartë “Nderi i Sindikalizmit Shqiptar”

More...
100 vjet Shtet Shqiptar

100 vjet Shtet Shqiptar

Shqipëri - Festohet 100 vjetori i pavarësisë

More...
Dekorimi i 4 sindikalistëve të BSPSH ...

Dekorimi i 4 sindikalistëve të BSPSH ...

Më datë 15 Maj 2012 , Presidenti i Republikës , z. Bamir Topi dekoroi me Medaljen “Pishtari i Demokracisë “…

More...
Një filozofi që qëndron aktuale...

Një filozofi që qëndron aktuale...

Popullit, zot të fateve të tij, popullit, të aftë të mendojë, i ka hije të luftojë jo me armë, por…

More...
Dekorimi i BSPSH-së

Dekorimi i BSPSH-së

Presidenti Topi dekoron Bashkimin e Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë me “Medaljen e Artë të Shqiponjës” për kontribut te çmuar…

More...
20 vjet BSPSH

20 vjet BSPSH

Image taken from the movie "The Kingdom"

Me date 16 Shkurt u festua 20 - vjetori i Bashkimit të Sindikatave të Pavarura te Shqipërisë

More...
Protestë e Minatorëve

Protestë e Minatorëve

Image taken from the movie "Transformers"

Protestë me Minatorët e Minjerës së Selenicës në Vlore

More...
Takim i përzëmërt miqsh

Takim i përzëmërt miqsh

Z.Les Valesa Presidenti i pare dhe themeluesi i Solidarnosit, si dhe President i shtetit Polak në një takim të përzëmërt…

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2010 JoomlaWorks, a business unit of Nuevvo Webware Ltd.

KONGRESI I VI-të I SINDIKATËS SË PAVARUR TË MINATORËVE TË SHQIPËRISË

E-mail Print PDF
Kongresi-SPMSH-1-140912

Më datë 7-8 Shtator zhvilloi punimet në qytetin e Elbasanit në mjediset e Hotel “Imperial”, Kongresi i 6-të i Sindikatës së Pavarur të Minatorëve të Shqipërisë . Në këtë Kongres merrnin pjesë delegatë nga të gjitha rajonet minerare, të çimentos dhe të Industrisë së rëndë të Shqipërisë.

Gjithashtu, në Kongres mori pjesë z. Manfred Warda , Sekretar i Përgjithshëm i IndustriAll Global Union dhe delegacione nga sindikatat mike.

Kongresi-SPMSH-2-140912Raportin dhe Rezolutën e Kongresit e mbajti President i SPMSH z. Gëzim Kalaja.

Në raport ai bëri një analizë të hollsishëm të situatës ekonomike dhe politike të vendit dhe gjendjen sociale të anëtarësisë të kësaj sindikate.

Zoti Kalaja trajtoi veprimtarinë e SPMSH nga Kongresi i 5-të deri në Kongresin e 6-të . Ai u ndal në sfidat që është ndeshur kjo sindikatë , me arritjet e saj , me vështirësitë dhe dialogun social.

Një vend të rëndësishëm zuri në raport funksionimi i jetës së brendshme të SPMSH, gatishmëria e lidershipit për të përmbushur nevojat në rritje të anëtarësisë, përpjekjet për zgjidhjen e shumë problemeve sociale me të cilat ndeshen sot punëtorët shqiptarë në përgjithësi dhe ato të sektorit minerar, të çimentos e industrisë së rëndë në veçanti.

Protesta e madhe e zhvilluar së fundmi që rrëzoi vendimin e Ministres së Tregtisë dhe Industrisë së Kosovës për taksën doganore, e cila rrezikonte mbylljen e fabrikave të çimentos në Shqipëri. Raporti përshkohej nga fryma e kërkesës për arritje te mëtejshme , vlen të shënohen arritjet e kësaj sindikate gjatë 20 viteve të funksionimit të saj.

Rezolutën e Kongresit të 6-të të SPMSH-së ,e cila është një program i madhë punë gjatë periudhës në vazhdim ,po e botojmë në gjuhën shqipe dhe angleze.

Kongresin e përshëndeti edhe z. Manfred Warda, i cili vuri në dukje vlerat e SPMSH-së dhe lidershipit të saj z. Kalaja . Ai , gjithashtu, solli në Kongres përshëndetjet e 50 milion anëtarëve të IndustriAll Global Union.

Kongresin e përshëndetën edhe delegacione mike.

Kongresi-SPMSH-3--140912
Më pas Presidenti i SPMSH i dha dekoratën e lartë që SPMSH i akorodon me vendim të Këshillit Kombëtar z. Manfred Warda , duke e shpallur atë Anëtar Nderi i SPMSH-së . Gjithashtu , 3 minatorëve veteran

z. Bektash Skira

z. Besim Doku

z. Shim Saliu ( pas vdekjes) dhe 2 veprimtarëve të dalluar të kësaj sindikate

z. Vlash Toplana dhe z. Myftar Xhetani.

Kongresi i 6-të i SPMSH i zhvilloi punimet me entuziazëm dhe besim në të ardhmen.
Me vota unanime u rizgjodh President i SPMSH z. Gëzim Kalaja .

docShkarkoni te plote Rezoluten
 

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Platforma i është dërguar partive politike B.S.P.SH-ja si një ndër konfederatat më të mëdha sindikale në vendin tonë që prej themelimit ka dhënë dhe jep kontributin e saj në zhvillimin e proçeseve demokratike, në garantimin e të drejtave dhe lirive themelore të njeriut duke i konsideruar reformat të domosdoshme për përparimin ekonomik të vendit, për të realizuar dhe për të përshpejtuar objektivat e integrimit të Shqipërisë në BE. Parimi themelor i veprimtarisë së B.S.P.SH-së ka qënë...

AlbanianEnglish (United Kingdom)

Të rejat e BSPSH

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet …

Mblidhet Asambleja Kombëtare, miratohet platforma politike, social-ekonomike e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë për 4-vjeçarin 2017-2021 në kuadrin e zgjedhjeve parlamentare

Platforma i është dërguar partive politike B.S.P.SH-ja si një nd...

Hapet fushata e zgjedhjeve në SPMSH

Hapet fushata e zgjedhjeve në SPMSH

Mblidhet Konferenca  e 7-të e Sindikatës së Pavarur të Min...

Ratifiko Konventen e ILO C190

 

Partneret

afl-cio-partner Faqja elektronike në internet e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë mundesohet falë mbështetjes financiare të Qëndrës së Solidaritetit të Sindikatave Amerikane AFL-CIO.


ituc logo2BSPSH eshte anetare e ITUC

Gazeta Sindikalisti

Connect with us

 • fbBSPSH
 • fbRrjeti Rinor
 • tw
 • rss
 • in

Contact us

 • Add:Rruga e Kavajes, Ish - Ndermarrja Gjeologjike
  Tirane,
  Albania
 • Tel: +355 4 2 472154
 • Tel: +355 4 2 227579
 • Email:info@bspsh.org.al
You are here Home Federatat MINATORËT KONGRESI I VItë I SPMSH KONGRESI I VI-të I SINDIKATËS SË PAVARUR TË MINATORËVE TË SHQIPËRISË